U bent hier: Alles over Tenerife / bezienswaardigheden / Loro Parque

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Tenerife
Tenerife reisinformatie
Tenerife weer

Tenerife:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● badplaatsen
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● geschiedenis
 ● huis kopen op Tenerife
 ● insecten
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● timesharing
 ● vakantie
 ● vliegen naar Tenerife
 ● weer & beste reistijd
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Loro Parque
 ● Piramides de Güímar
 ● Playa de Teresitas
 ● Teide Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Adeje
 ● Buenavista del Norte
 ● Candelaria
 ● Costa Adeje
 ● Costa del Silencio
 ● El Medano
 ● El Sauzal
 ● Garachico
 ● La Caleta
 ● La Laguna
 ● La Orotava
 ● Las Galletas
 ● Los Abrigos
 ● Los Cristianos
 ● Los Gigantes
 ● Masca
 ● Playa de la Arena
 ● Playa de las Américas
 ● Playa de San Juan
 ● Playa Paraiso
 ● Puerto de la Cruz
 ● Santa Cruz de Tenerife

Meer informatie over Tenerife:
 ● sites over Tenerife
 ● Tenerife voor beginners
 ● Tenerife startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Bezienswaardigheden op Tenerife: Loro Parque

Loro Parque

In 1972 opende in het Puerto de la Cruz het papegaaienpark haar deuren voor het eerst. Nu, decennia later, is dit Loro Parque uitgegroeid tot een prachtig dierenpark. Loro Parque is tegenwoordig één van de drukst bezochte bezienswaardigheden van het eiland. Per jaar passeren ruim 1 miljoen bezoekers de kassa’s van dit park. Wie het Loro Parque wil bezoeken die kan het beste zo vroeg mogelijk gaan. Het park opent haar deuren om 08:30 uur ‘s morgens. Tijdens het eerste uur is het aantal bezoekers nog klein. Vanaf een uur of elf neemt de drukte snel toe. De bussen met toeristen uit het zuiden van Tenerife hebben het park dan inmiddels ook bereikt.

Dierentuin, papegaaienpark of dolfinarium?

Het park is uitgegroeid tot een dierenpark met een zeer gevarieerd aanbod aan dieren. Deze dieren zitten vaak in verblijven waar menig dierentuin nog een puntje aan kan zuigen. Dit geldt overigens voor heel het park. Het onderhoud van het Loro Parque ligt op een zeer hoog niveau. Dit resulteert in een visueel aantrekkelijk park met schone en goed onderhouden dierenverblijven. Naast papegaaien is er plek voor onder andere gorilla’s, chimpansees, witte tijgers, miereneters, pinguïns, alligators, meerkatten en een groot aantal reptielen. Tevens is er een aantal zeedierenshows toegevoegd aan het park waar menig dolfinarium jaloers op zou zijn. De dolfijnenshow behoort tot de beste in Europa. Erg leuk is de zeeleeuwenshow, die het vooral bij kinderen erg goed doet vanwege de dosis humor die er in zit. Een show die voor nogal wat controverse gezorgd heeft is de orkashow. Het Loro Parque heeft een ongelukkige geschiedenis met de orka’s. Het eerste voorval was in 2007, toen orka Tekoa leerlingtrainster Claudia Vollhardt aanviel, waarbij zij bijna verdronk. Bijna twee jaar later was er een aanval van orkaan Skyla op trainster Rafa Sanchez. Ze werd door het bad tegen de muur geduwd. Gelukkig overleefde ze deze aanval. Eind 2009 was er een derde ongeluk, dit keer helaas wel met dodelijk afloop. Trainer Alexis Martinez heeft op fatale wijze kennis mogen maken met de kaken van orka Keto. Sindsdien gaan trainers niet meer het water in met de orka’s. De orkashow is niet uit het programma van Loro Parque geschrapt.

Papegaaien

In het 13,5 hectare metende park is nog steeds volop plek voor de papegaaien. Een eerste kennismaking met deze bijzondere vogels heb je al na binnenkomst in het park. Je poseert dan voor de fotograaf van het park met twee papegaaien. Verspreid over het park zijn er maar liefst vierduizend papegaaien te vinden, die gezamenlijk ongeveer 350 verschillende soorten vertegenwoordigen. Een mooie plek om ze zo natuurlijk mogelijk te zen is Katandra Treetops. Dit is een groot volière waar je als bezoeker via trappen en een loopbrug tussen de tropische vogels loopt. De papegaaienshow die zes keer per dag gegeven wordt is volgens eigen zeggen de beste ter wereld. Wij vragen ons echter af of de vogels het leuk vinden om menselijk gedrag te imiteren. Dat papegaaien geluiden nadoen waardoor het lijkt alsof ze praten is oké, maar fietsende papegaaien en andere kunstjes zijn misschien leuk voor het publiek, maar of de vogels er zelf plezier in hebben vragen we ons af.

Praktische info

Het Loro Parque is dagelijks geopend van 08:30 tot 18:45 uur. De prijzen om naar binnen te komen zijn vrij pittig. Een tweede bezoek kan tegen sterk gereduceerd tarief. Als je binnen je bezoek meteen een kaartje koopt voor zusterpark Siam Park (waterpark bij Playa de las Américas) dan krijg je daar ook korting op. Parkeren kan bij het park tegen betaling. Na afloop zit er ongevraagd een sticker van het park op de achterruit van je (huur)auto.

Meer informatie

Loro Parque

Tenerife...  prachtige combinatie van stranden met indrukwekkende natuur!