U bent hier: Alles over Tenerife / stranden

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Tenerife
Tenerife reisinformatie
Tenerife weer

Tenerife:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● badplaatsen
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● geschiedenis
 ● huis kopen op Tenerife
 ● insecten
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● timesharing
 ● vakantie
 ● vliegen naar Tenerife
 ● weer & beste reistijd
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Loro Parque
 ● Piramides de Güímar
 ● Playa de Teresitas
 ● Teide Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Adeje
 ● Buenavista del Norte
 ● Candelaria
 ● Costa Adeje
 ● Costa del Silencio
 ● El Medano
 ● El Sauzal
 ● Garachico
 ● La Caleta
 ● La Laguna
 ● La Orotava
 ● Las Galletas
 ● Los Abrigos
 ● Los Cristianos
 ● Los Gigantes
 ● Masca
 ● Playa de la Arena
 ● Playa de las Américas
 ● Playa de San Juan
 ● Playa Paraiso
 ● Puerto de la Cruz
 ● Santa Cruz de Tenerife

Meer informatie over Tenerife:
 ● sites over Tenerife
 ● Tenerife voor beginners
 ● Tenerife startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Alles over Tenerife: stranden

Stranden op Tenerife

Voor veel mensen die een zonvakantie boeken mag een strand niet ontbreken op hun vakantiebestemming. Ook Tenerife is gezegend met een vrij ruim aanbod van stranden, in alle soorten en maten. Sommige mensen denken dat je op Tenerife alleen maar zwarte lavastranden aantreft. Dat is helemaal niet waar. Tenerife kent ook een aantal goudgele stranden. Dat een groot deel daarvan geen natuurlijke oorsprong kent maar opgespoten is zal veel toeristen worst wezen. Terecht, want zelfs de mooiste natuurlijke stranden ter wereld zijn vaak net zo mooi als de mens zich er niet zou bemoeien. Op veel betoverende tropische stranden wordt het strand 's nachts of zeer vroeg in de ochtend in topconditie gebracht. Zeewier en aangespoeld vuil wordt verwijderd, het strand wordt waar nodig geëgaliseerd en alle elementen die het perfecte plaatje onderuit kunnen halen worden geëlimineerd. Waarom zou je je er op Tenerife dan druk om maken dat het strand waar jij op ligt bestaat uit zand dat aangevoerd is uit de Sahara?

De mooiste zandstranden

Schoonheid is subjectief, maar er zijn toch een paar stranden die in positieve zin opvallen. Het mooiste strand van Tenerife is zonder enige twijfel Playa de las Teresitas bij het dorpje San Adrés. Een palmenstrand van een kilometer lang, tientallen meters breed en met prachtige bergen die er direct achter opduiken. Dit strand wordt vooral door lokale mensen bezocht.

Toeristen komen graag op de stranden van Los Cristianos: Playa de las Vistas en Playa de Los Cristianos. Twee prachtige stranden met lichtgeel fijn zand die door de weg naar de veerboothaven gescheiden worden van elkaar. Costa Adeje en Playa de las Americas kennen ook twee aangename zandstranden: Playa de Fañabe en vooral het strand aan de Bahia del Duque. Dit strand met daar omheen de meer luxueuze hotels en restaurants heeft het hoogste jetsetgehalte van Tenerife. Een titel die overigens gedeeld mag worden met het Playa de Abama, gelegen bij het zeer luxe Abama Resort in het zuidwesten van Tenerife.
Een zwart zandstrand dat mede door de ligging en de beplanting ook de moeite waard is, is Playa Jardín. Dit strand ligt aan de wat ruigere noordkust.

Surfstranden

Tenerife is niet direct de eerste bestemming waar je als surfer een zou denken. Fuerteventura is bijvoorbeeld veel meer in trek bij watersporters. Toch zijn er ook op Tenerife zeker plekken waar je als surfer prima uit de voeten kunt. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Playa Martíanez in het oosten van Puerto de la Cruz en de stranden bij El Médano. Ook in het uiterste oosten van Playa de las Americas wordt redelijk wat gesurft.

Voorzieningen

De hoeveelheid voorzieningen zijn nogal verschillend per strand. Allerbelangrijkste is dat de stranden vrijwel zonder enige uitzondering goed schoongehouden worden. Ook gelden er op de meeste stranden regels ten aanzien van geluid, huisdieren en open vuur. Door middel van vlaggen (rood, geel en groen) wordt de mate van gevaar aangeduid. Toezicht is er slechts op enkele grotere stranden. Bij kleinere stranden ontbreekt het vaak aan elke vorm van horeca, kleedhokjes of toiletten. Ligbedden en parasols worden vooral aangeboden op de grotere stranden en de drukke stranden bij toeristenplaatsen.

Tenerife...  prachtige combinatie van stranden met indrukwekkende natuur!