U bent hier: Alles over Tenerife / bezienswaardigheden / Teide Nationaal Park

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Tenerife
Tenerife reisinformatie
Tenerife weer

Tenerife:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● badplaatsen
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● geschiedenis
 ● huis kopen op Tenerife
 ● insecten
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● timesharing
 ● vakantie
 ● vliegen naar Tenerife
 ● weer & beste reistijd
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Loro Parque
 ● Piramides de Güímar
 ● Playa de Teresitas
 ● Siam Park
 ● Teide Nationaal Park
 ● zwembaden en waterparken

Plaatsen:
 ● Adeje
 ● Buenavista del Norte
 ● Candelaria
 ● Costa Adeje
 ● Costa del Silencio
 ● El Medano
 ● El Sauzal
 ● Garachico
 ● Golf del Sur
 ● La Caleta
 ● La Laguna
 ● La Orotava
 ● Las Galletas
 ● Los Abrigos
 ● Los Cristianos
 ● Los Gigantes
 ● Masca
 ● Playa de la Arena
 ● Playa de las Américas
 ● Playa de San Juan
 ● Playa Paraiso
 ● Puerto de la Cruz
 ● Santa Cruz de Tenerife

Meer informatie over Tenerife:
 ● sites over Tenerife
 ● Tenerife voor beginners
 ● Tenerife startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Bezienswaardigheden op Tenerife: Teide Nationaal Park

El Teide

Het vulkanische hart van Tenerife wordt gevormd door Parque Nacional del Teide, oftewel het Teide Nationaal Park. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van het park wordt gevormd door de berg Teide. De top van deze 3718 meter hoge dode vulkaan is vanuit veel plekken in Tenerife te zien. Vooral in de wintermaanden, als de top van de Teide voorzien is van een laag sneeuw, valt de Teide duidelijk op. Je kunt de kegelvormige Pico del Teide dan duidelijk onderscheiden van de rest van de omgeving. De Teide is door de duidelijk herkenbare vorm niet alleen een symbool voor Tenerife maar wordt vaak zelfs als icoon voor de Canarische Eilanden gezien. Met naar schatting 2,8 miljoen bezoekers per jaar is het Teide Nationaal Park het best bezochte nationale park van Spanje.

Vulkanisch landschap

Dé reden om het park te bezoeken is het vulkanische landschap. Er is niet sprake van een uniform landschap, maar van een grote diversiteit in vulkanische elementen. Door de jaren hen hebben weer en wind hun bijdrage geleverd aan het wat je nu in het park aantreft. In de lager gelegen gebieden van het nationaal park is er sprake van begroeiing. Dit bestaat vooral uit (naald)bomen. Hoe lager je gaat, des te meer divers de samenstelling van de flora is. In het jaar 2007 hebben bosbranden een enorme aanslag gepleegd op de natuur in het nationale park. Duizenden hectares aan bos zijn door de bosbranden ton verloren gegaan. De sporen van deze heftige branden beginnen steeds verder te vervagen nu de natuur zich volop aan het herstellen is. De wegen die door het park lopen zijn op meerdere plekken voorzien van parkeerplaatsen. Deze bevinden zich vooral bij uitzichtpunten en op plekken die uitstekend zijn om aan een wandeling door het park te beginnen. Een erg populaire plek om te stoppen is bij de Roques de Garcia, ook vaak aangeduid als Los Roques. De rotsen torenen mooi op tussen het fraaie vulkanische landschap. Tussen deze rotsen lopen wandelpaden en trappen.

Het park verkennen

Vanaf de weg kun je veel maar niet alles zien. De mooiste plekjes zijn vaak de plekken waar je verder geen weg, mens of auto ziet. Het park leent zich gelukkig prima voor wandelingen. Zorg ervoor dat je goede oriëntatiemiddelen bij je hebt, net als voldoende water en eventueel eten. De weersomstandigheden zijn hier beduidend anders dan aan de kust. Harde wind die soms veel stof en/of zand meevoert, felle zon en veel lagere temperaturen maken het hier vrij zwaar om te wandelen. Zorg dat je uitrusting hier op aangepast is. Als je naar de top van de Teide wilt wandelen dan heb je een vergunning nodig. Deze moet je regelen bij het Centro de Visitantes. Met de kabelbaan kun je op eenvoudigere wijze naar de top van de vulkaan. De weersomstandigheden rondom de Teide moeten dan wel dusdanig zijn dat de kabelbaan kan functioneren zonder gevaar. Ook moet het uitzicht onbelemmerd zijn.


 

Tenerife...  prachtige combinatie van stranden met indrukwekkende natuur!