Sluiten

Allesovertenerife.nl compleet vernieuwd

Gepubliceerd op 28 juli 2023 / Geschreven door Patrick van Zundert

Bijna tien jaar na de lancering van de website allesovertenerife.nl is vandaag een compleet nieuwe versie van deze website live gegaan. Met de totale make-over en de uitbreiding van de content hoopt eigenaar Silver Media dat de website het succes dat de afgelopen jaren opgebouwd heeft voort te zetten. Vanwege het informatieve karakter en de unieke eigen content groeide allesovertenerife.nl snel uit tot een van de best bezochte Nederlandstalige websites over het populaire vakantie-eiland Tenerife. In de topdagen liep het bezoekersaantal op richting de twaalfduizend unieke bezoekers per maand. Niet slecht voor een informatieve site over Tenerife.

De website was verouderd

De allereerste versie van de website, die sinds eind 2013 te bezoeken was, verouderde in de loop der jaren. Nieuwe technieken, de overgang naar ‘mobile first’ en een veranderende vraag vanuit de consument hebben ervoor gezorgd dat Silver Media de afgelopen jaren aan de slag is gegaan met het moderniseren van de portfolio. Dit jaar zijn een aantal ‘alles over’-sites aan de beurt, waaronder allesovertenerife.nl.

Dit zijn de homepages van de oude en nieuwe site:

oude site van allesovertenerife.nl
Nieuwe site van allesovertenerife.nl

Wat is er nieuw?

De compleet vernieuwde website lijkt in vrijwel geen enkel opzicht op de oude versie. De nieuwe site oogt veel frisser en opener. Door ruimtes en kleuren te herdefiniëren is er een website ontstaan die vooral gericht is op het bieden van de juiste informatie, maar die visueel beduidend aantrekkelijker is dan de oude website. Alle foto’s staan er nu in HD-kwaliteit in, wat vooral tot uiting komt op beeldschermen met een hoge pixeldichtheid. Denk aan de retina-schermen van Apple en de schermen van de betere mobiele telefoons.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe site is er goed rekening gehouden met de verschillende soorten devices en schermformaten. Op vrijwel ieder schermformaat zou de website nu optimaal tot zijn recht moeten komen.

Reclamebanners zijn verdwenen

In de 2.0-versie van allesovertenerife.nl worden er geen reclame-banners meer getoond. In plaats daarvan is er gekozen voor passende affiliate-links die zowel in uiterlijk als inhoud uitstekend aansluiten bij de content waar deze links geplaatst zijn. Op deze manier hoeven er geen cookies gezet te worden tijdens het bezoek aan allesovertenerife.nl, wat de gebruikerservaring moet verbeteren. Bij het doorklikken naar commerciële partners heeft de bezoeker zelf de keuze of hij bij het bezoeken van die site wel of geen cookies accepteert.