Sluiten

Auto huren op Tenerife

Auto huren

Een huurauto is ideaal als je Tenerife wilt gaan ontdekken of als je accommodatie wat meer afgelegen ligt. Gelukkig is autorijden op Tenerife prima te doen, zijn de brandstofprijzen beter dan in Nederland en zijn de huurauto’s ten opzichte van andere populaire vakantiebestemmingen schappelijk geprijsd.

Er zijn voldoende aanbieders van huurauto’s. Wil je zeker zijn van een bepaalde categorie auto en niet voor verrassingen komen te staan wat betreft de prijs dan kun je het beste vooraf je huurauto reserveren. Vooral binnen sommige huurcategorieën is het aanbod vrij schaars. Dit gaat met name op voor zevenpersoonsauto’s, cabrio’s en SUV’s. De grote internationale ketens doen zaken op Tenerife, zoals Hertz, Avis en Europcar. Grotere lokale aanbieders zijn Cicar en Goldcar.

Let goed op de voorwaarden bij de verhuur. Wat is wel en wat is niet inbegrepen? Hoe zit het met de verzekering en eigen risico? Wat betaal je voor een tweede bestuurder? Dit zijn allemaal zaken die je mee moet nemen als je de verhuurders met elkaar vergelijkt. Een steeds meer toegepaste truc bij autoverhuurders is de regel dat je een volle tank brandstof verplicht afneemt en de auto met lege tank terug mag brengen. Dat weinigen dat zal lukken is niet moeilijk te raden. Iedere liter brandstof die in de auto achterblijft is pure winst voor de verhuurder.

Goedkoop en betrouwbaar een auto huren

De beste manier om een goedkope huurauto te vinden is door dat via een zogenaamde broker te doen. Dit zijn bedrijven die als tussenpersoon werken. Zij weten de beste deals te vinden en geven de door hen afgesproken kortingen grotendeels door aan hun klanten. Hierdoor zijn de autoverhuurplatformen zoals Easyterra, Rentalcars en Sunny Cars vaak voordeliger dan wanneer je rechtstreeks bij de autoverhuurders zelf je auto reserveert. Het gebruik van huurautobrokers is inmiddels zo normaal, dat meer dan 90% van de Nederlandse toeristen op deze manier de huurauto regelt.

De brokers doen onder andere zaken met gerenommeerde autoverhuurbedrijven zoals Europcar, Avis, Hertz, Budget, Alamo, Sixt en de lokale verhuurder Cicar.

De goedkoopste

Als je op zoek gaat naar een goedkope huurauto en je wil wel graag zaken doen met een betrouwbare Nederlandse site, dan kom je al snel uit bij Easyterra. Deze autobroker heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend op het gebied van het leveren van huurauto’s aan toeristen. Dankzij goede prijsafspraken weet Easyterra samen met de lokale partners huurauto’s te leveren tegen prijzen die je ter plaatse niet voor elkaar kunt krijgen.

Laagsteprijsgarantie – Betere prijs gevonden? Zij zorgen voor een betere aanbieding.
Lange reputatie – Easyterra is actief sinds 2005
Gratis annuleren – Je kunt tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode gratis annuleren
Nederlandse klantenservice – Easyterra is een Nederlands bedrijf met een telefonisch bereikbare klantenservice.

bekijk huurauto's op Tenerife bij Easyterra

Onze keuze

Wij huren zelf de afgelopen jaren vooral bij Sunny Cars. Dit bedrijf is al sinds de jaren tachtig actief op de Nederlandse markt als autohuurbroker en heeft in die tijd een hele goede reputatie opgebouwd. Niet voor niets dat veel reisbureaus en reisorganisaties al jarenlang samenwerken met Sunny Cars. De belangrijkste redenen voor ons om via Sunny Cars te huren is het feit dat ze niet samenwerken met partijen als Goldcar en dat je altijd een alles inclusief verzekering hebt.

Sunny Cars heeft het zelf over ‘zorgeloze autohuur’. Wij noemen het beestje gewoon bij zijn naam: bij Sunny Cars huur je een auto zonder gezeik. Geen kleine lettertjes, geen verborgen toeslagen en geen vreemde uitzonderingen van verzekeringen. Wat wil je nog meer?

✅ Geen verborgen kosten – Alle onvermijdbare kosten zitten in de huurprijs inbegrepen.
✅ Gratis annuleren – Je kunt je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang gratis annuleren.
✅ 24/7 Nederlandstalige support – Uitgebreide service voor, tijdens en na je vakantie
✅ Geen eigen risico – Bij schade betaalt Sunny Cars het eigen risico terug.
✅ Volledig verzekerd – Iedere auto via Sunny Cars is all-in verzekerd

bekijk huurauto's op Tenerife bij Sunny Cars

Hoe lang huren?

Een vraag die al snel opkomt, is voor welke periode je een auto moet huren. Wil je een enkele dag op pad of ben je van plan om wat meer van het eiland te zien? Is het vanwege de ligging van je accommodatie handig om iedere dan een auto ter beschikking te hebben of is dat niet nodig? Dit soort afwegingen moet je maken om te bepalen of je een auto voor één dag, voor meerdere dagen of voor heel je vakantie op Tenerife huurt.

Wat mee kan helpen in je afwegingen is het feit dat korter huren relatief duurder is. De gemiddelde prijs per dag neemt af naarmate de huurperiode langer is. Bij steeds meer reisorganisaties moet je betalen voor de transfers tussen het vliegveld en de accommodatie. Kijk wat je bespaart als je die kosten niet hebt omdat je zelf met een huurauto kunt rijden.

Leuke auto om te huren

Leeftijdsgrenzen

Een geldig rijbewijs bezitten is niet altijd voldoende om een auto te kunnen huren op Tenerife. Verhuurders hanteren vaak een minimumleeftijd en maximumleeftijd voor bestuurders van hun huurauto’s. Een veel gehanteerde minimumleeftijd is 25 jaar. Ben je jonger, dan kun je waarschijnlijk wel een auto huren, maar moet je een toeslag betalen. Bij Sunny Cars noemen ze dit een Jonge Bestuurder Service. Bij Easyterra noemen ze het een toeslag voor de leeftijdsverlaging. De voorwaarden en prijzen zijn per verhuurder verschillend. Door je leeftijd in te vullen bij de zoekopdracht naar een huurauto, zie je meteen hoeveel de toeslag bedraagt.