Sluiten

Fietsen op Tenerife

Fietsen op Tenerife

Tenerife is een eiland dat veel hoogteverschillen, steile weggetjes en bochten kent. Voor wielrenners een echte uitdaging. Voor mountainsbikers biedt de natuur volop uitdagingen. Een goede conditie is een vereiste om hier te gaan fietsen. Zowel het klimaat als de hoogteverschillen maken het menig fietsen moeilijk. Houd als wielrenner ook rekening met de soms vrij pittige klims en afdalingen. Soms is het kilometers lang alleen maar klimmen of juist afdalen. Dat vraagt naast een goede conditie ook een dosis lef, want de snelheden kunnen tijdens de bochtige afdalingen flink oplopen.

Fiets huren

fiets huren

Wil je Tenerife per fiets verkennen of een fiets huren om je rondom je accommodatie te verplaatsen? Op het eiland zitten verschillende fietsverhuurders waar je allerlei soorten fietsen kunt huren. Ga je voor de goedkopere stadsfiets, een robuuste MTB, een sportieve racefiets of voor het gemak van een elektrische fiets? Het kan allemaal op Tenerife. Sommige verhuurbedrijven hebben ook kinderfietsen ter beschikking voor de verhuur.

Het in Playa de las Americas en in El Médano gevestigd Bike Point is een populaire verhuurder van fietsen. Via hun website kun je vooraf de door jou gewenste fiets reserveren.

Teide Tapas E-bike Tour

Wil je Tenerife op een unieke manier ervaren? Doe dan mee aan de Teide Tapas E-bike Tour. Tijdens deze unieke fietsexcursie ga je ruim 50 kilometer fietsen door het Teide Nationaal Park. Je combineert hierbij een sportief uitje met een adembenemende tocht door een uniek vulkanisch landschap. De tocht wordt begeleid door een Engelstalige gids en is geheel verzorgd. Je wordt opgehaald bij een meeting point dicht bij je hotel en tijdens de excursie wordt er een relaxte tapas lunch geregeld. Die zit inbegrepen in de prijs.

De Teide Tapas E-bike Tour wordt aangeboden door Baja Bikes. Dit bedrijf is de grootste aanbieder van fietstours in Europa en heeft een uitstekende reputatie.

Goed om te weten:
✅ reserveren is verplicht
✅ wijzigen of annuleren is gratis tot 24 uur vooraf, hierna 50% kosten
geschikt voor beginners en aangepast voor elk niveau
✅ bij regen mag je gratis verzetten of annuleren

bekijk beschikbaarheid & prijzen