Sluiten

Huis kopen op Tenerife

Gepubliceerd op 01 mei 2023 / Geschreven door Patrick van Zundert

Er zijn meerdere motieven om een huis te kopen op Tenerife. Men kan een huis kopen om zich permanent te gaan vestigen op het eiland, maar ook als vakantiehuis, om te overwinteren of als een goede investering voor vakantieverhuur. Tenerife heeft een fantastisch klimaat gedurende het gehele jaar door en de kosten voor het levensonderhoud liggen hier lager dan in Nederland. Verder is het een veilige plek om te wonen en zijn alle voorzieningen op het eiland zelf aanwezig. En of men nu permanent op Tenerife gevestigd is of meerdere keren per jaar overkomt voor een vakantie, er zijn ontzettend veel dingen te ontdekken, restaurants om te eten, festivals welke bezocht kunnen worden en nog zoveel meer. Zich vervelen op Tenerife doet men nooit en Tenerife biedt voor elk wat wils.

Huizenprijzen

Prijzen van huizen beginnen langzaamaan weer omhoog te gaan. Er zijn huizen in verschillende prijscategorieën op Tenerife te koop, beginnende bij een prijs van € 100.000 en oplopend tot een prijs van 5 miljoen. De prijs van het huis hangt allemaal af van het type huis wat men koopt en de zone waar het huis zich bevindt.

Huis kopen op Tenerife - foto van Tenerifeimmo.be

Wat komt erbij kijken?

Belangrijk om in het achterhoofd te houden, wanneer men een huis gaat kopen op Tenerife, is dat er een bedrag van 10% bovenop de verkoopprijs van het huis zelf beschikbaar moet zijn voor additionele kosten. Men moet dan denken aan kosten voor een advocaat, de belastingen welke betaald moeten worden en dergelijke.

Verder is het belangrijk om altijd een advocaat in de hand te nemen. Er zijn Nederlands sprekende advocaten op Tenerife beschikbaar en zij kunnen helpen bij een goede afhandeling tijdens de verkoop en zo voorkomt men verrassingen achteraf. Uitgebreide info over wat er komt kijken bij de aanschaf van onroerend goed lees je op www.tenerifeimmo.be/buying-property-in-tenerife.html.

Populaire plaatsen

De gehele zuidkust van Tenerife is populair, waar men kiest om een huis te gaan kopen hangt nauw samen met de specifieke wensen van de koper. Wil men wonen in een rustige residentiële woonwijk of juist in het drukke toeristische gedeelte? Moeten de voorzieningen op loopafstand liggen of is het niet erg als er een paar minuten gereden moet worden? Er is één ding wat met zekerheid gezegd kan worden Tenerife biedt zoveel mogelijkheden, dat er voor iedereen de geschikte plek en woning aanwezig is.

Makelaars

Heel belangrijk, als men op zoek gaat naar een makelaar op Tenerife, is dat de makelaar een eigen kantoor heeft, dat het een makelaar is welke goed bekend staat. Verder ook dat de makelaar referenties kan overleggen van klanten, welke eerder gebruik hebben gemaakt hebben van hun service.

Een voorbeeld van een makelaarskantoor, welke u van het begin tot het eind bij de hand neemt en ervoor zorgt dat u het proces van het kopen van een huis zorgeloos doorloopt, is Clear Blue Skies.

Voor meer informatie klikt u op de volgende link: www.tenerifeimmo.be.