Sluiten

Loro Parque

Loro Parque

Het in Puerto de la Cruz gelegen Loro Parque is een populair uitje onder jong en oud. In 1972 opende het papegaaienpark voor het eerst zijn deuren. Nu, decennia later, is dit Loro Parque uitgegroeid tot een prachtig dierenpark. Loro Parque is tegenwoordig één van de drukst bezochte bezienswaardigheden van het eiland. Per jaar passeren ruim 1 miljoen bezoekers de kassa’s van dit park. Wie het Loro Parque wil bezoeken die kan het beste zo vroeg mogelijk gaan. Het park opent om 09:30 uur ‘s morgens de poort. Tijdens het eerste uur is het aantal bezoekers nog klein. Vanaf een uur of elf neemt de drukte snel toe. De bussen met toeristen uit het zuiden van Tenerife hebben het park dan inmiddels ook bereikt.

Dierentuin, papegaaienpark of dolfinarium?

Dolfijnshow in Loro Parque

Het park is uitgegroeid tot een dierenpark met een zeer gevarieerd aanbod aan dieren. Deze dieren zitten vaak in verblijven waar menig dierentuin nog een puntje aan kan zuigen. Dit geldt overigens voor heel het park. Het onderhoud van het Loro Parque ligt op een zeer hoog niveau. Dit resulteert in een visueel aantrekkelijk park met schone en goed onderhouden dierenverblijven. Naast papegaaien is er plek voor onder andere gorilla’s, chimpansees, witte tijgers, miereneters, pinguïns, alligators, meerkatten en een groot aantal reptielen. Tevens is er een aantal zeedierenshows toegevoegd aan het park waar menig dolfinarium jaloers op zou zijn. De dolfijnenshow behoort tot de beste in Europa. Erg leuk is de zeeleeuwenshow, die het vooral bij kinderen erg goed doet vanwege de dosis humor die er in zit.

Een show die voor nogal wat controverse gezorgd heeft, is de orkashow. Het Loro Parque heeft een ongelukkige geschiedenis met de orka’s. Het eerste voorval was in 2007, toen orka Tekoa leerlingtrainster Claudia Vollhardt aanviel, waarbij zij bijna verdronk. Bijna twee jaar later was er een aanval van orkaan Skyla op trainster Rafa Sanchez. Ze werd door het bad tegen de muur geduwd. Gelukkig overleefde ze deze aanval. Eind 2009 was er een derde ongeluk, dit keer helaas wel met dodelijk afloop. Trainer Alexis Martinez heeft op fatale wijze kennis mogen maken met de kaken van orka Keto. Sindsdien gaan trainers niet meer het water in met de orka’s. De orkashow is niet uit het programma van Loro Parque geschrapt.

Papegaaien

Papegaai in Loro Parque

In het 13,5 hectare metende park is nog steeds volop plek voor de papegaaien. Een eerste kennismaking met deze bijzondere vogels heb je al na binnenkomst in het park. Je poseert dan voor de fotograaf van het park met twee papegaaien. Verspreid over het park zijn er maar liefst vierduizend papegaaien te vinden, die gezamenlijk ongeveer 350 verschillende soorten vertegenwoordigen. Een mooie plek om ze zo natuurlijk mogelijk te zien is Katandra Treetops. Dit is een groot volière waar je als bezoeker via trappen en een loopbrug tussen de tropische vogels loopt.

De papegaaienshow die zes keer per dag gegeven wordt is volgens eigen zeggen de beste ter wereld. Wij vragen ons echter af of de vogels het leuk vinden om menselijk gedrag te imiteren. Dat papegaaien geluiden nadoen waardoor het lijkt alsof ze praten is oké, maar fietsende papegaaien en andere kunstjes zijn misschien leuk voor het publiek, maar of de vogels er zelf plezier in hebben vragen we ons af.

Praktische info

Het Loro Parque is dagelijks geopend van 09:30 tot 17:30 uur. De prijzen om naar binnen te komen zijn vrij pittig. Een tweede bezoek kan tegen sterk gereduceerd tarief. Als je binnen je bezoek meteen een kaartje koopt voor zusterpark Siam Park (waterpark bij Playa de las Américas) dan krijg je daar ook korting op.

Via de officiële partner Tiqets kun je alle soorten tickets voor Loro Parque kopen: skip-the-line tickets om wachttijd bij de kassa te besparen, combitickets met korting en handig voor als je geen huurauto hebt: entreeticket voor Loro Parque inclusief vervoer naar het park.

bekijk alle tickets voor Loro Parque
Loro Parque
Loro Parque