Sluiten

Piramides de Güímar

Piramides de Güímar

In het oosten van Tenerife ligt het dorp Güímar. De reden om hier een bezoek aan te brengen zijn de Piramides de Güímar, ook wel aangeduid als Patque Etnográfico Pirámides de Güímar. Deze archeologische vondst is pas ontdekt in de jaren negentig van de vorige eeuw. Een artikel in een lokaal dagblad van Tenerife kwam in handen van de Noorse antropoloog Dr. Thor Heyerdahl. Zijn specialiteit was het bestuderen van oude beschavingen en de diverse migraties van beschavingen. Hij heeft prachtige theorieën ontwikkeld over de manier waarop beschavingen zich over de wereld uitbreidden. Hij heeft zijn aandacht vooral gericht op de parallellen binnen de verschillende beschavingen wereldwijd. Het bouwen van piramiden is hier een onderdeel van.

Piramides de Güímar

Het etnografisch park laat de bezoeker wandelen langs de terrasvormige piramiden. Bij iedere piramide staat een bord met uitleg. De zes piramiden zijn genummerd. Van sommige piramiden is door onderzoek bekend waar ze voor dienden. De manier waarop de piramiden ten opzicht van elkaar staan doen vermoeden dat er een onderliggende astrologische bedoeling is. De tentoonstellingen die in het museum getoond worden zijn er vooral op gericht om de overeenkomsten tussen verschillende beschavingen aan te tonen.

Ook kun je een natuurgetrouwe replica zien van de rieten boot waar Dr. Thor Heyerdahl in het jaar 1970 in 57 dagen de Atlantische Oceaan mee overstak. Dit om zijn theorie te onderbouwen dat er al lang voordat Columbus Amerika ontdekte er mensen uit de Oude Wereld contact hadden gemaakt met de Nieuwe Wereld.

Bezoekinfo

Museum van de Piramides de Güímar

De Pirámides de Güímar zijn dagelijks te bezoeken vanaf 10:00 ’s morgens tot 18:00 uur. Parkeren kun je op het parkeerterrein bij het museum. Je hebt verschillende niveaus van entreekaarten. Het komt er op neer dat hoe meer je betaalt, des te meer je van het museum kunt zien. Als je puur voor de piramiden komt is het (nog steeds vrij prijzige) goedkoopste entreebewijs voldoende. Na het bezoek kun je in de bijbehorende winkel souvenirs of lokale producten aanschaffen zoals de heerlijke wijnen van Tenerife. Over deze wijnen wordt binnen het museum ook nog wat uitgelegd. Ook kun je een paar druivenstruiken van de hier gebruikte malvasiadruiven zien.

skip-the-line tickets voor de Piramides de Güímar