Sluiten

Buenavista del Norte

Buenavista del Norte

Bijna in het uiterste noordwesten van Tenerife ligt het dorp Buenavista del Norte. Letterlijk betekent deze naam “Mooi uitzicht in het noorden”. Het is een Canarisch dorp dat een mix kent van Andalusische, Portugese en de Guanchen invloeden. Voor bezoekers aan het bergdorp Masca is dit het laatste of juist weer het eerste grote dorp wat je tegenkomt. Dat is de belangrijkste reden waarom toeristen in Buenavista del Norte terechtkomen. Hoewel het dorp zeker een fraaie dorpskern kent zijn er verder geen speciale attracties, musea of bezienswaardigheden waardoor toeristen speciaal naar Buenavista del Norte zouden komen.

Als je als toerist rondwandelt in Buenavista del Norte zul je ervaren dat je één van de weinige toeristen bent die hier rondloopt. De terrassen en bankjes op het centrale plein worden vooral bezet door lokale mensen. Vooral op een zondagmiddag, als bijna iedereen vrij is, biedt dit een aangename sfeer.

Soms regenachtig, vaak zonnig

Buenavista del Norte

De ligging op het eiland zorgt ervoor dat Buenavista del Norte tot de natste gebieden van Tenerife hoort. Dankzij de lage ligging heeft Buenavista del Norte wel de lenteachtige temperaturen die gedurende het hele jaar aan de noordkant van Tenerife heersen. Omdat meteen ten zuiden van Buenavista del Norte het Tenogebergte begint heeft het dorp veel last van stijgingsregens en regen die ontstaat door verdamping in het gebergte. Dit zorgt voor een totale neerslagsom op jaarbasis van gemiddeld 798 millimeter. Dit is een hoeveelheid die vergelijkbaar is met Nederlandse neerslagcijfers. In Buenavista del Norte valt deze hoeveelheid echter bijna in zijn geheel in een periode van een half jaar: oktober tot en met maart. In de andere zes maanden is het net als elders op Tenerife nagenoeg droog.