Sluiten

Costa Adeje

Costa Adeje

Op het moment dat Playa de las Americas uit zijn voegen groeide, is men in de jaren negentig van de vorige eeuw begonnen met het ontwikkelen van een nieuw toeristengebied: Costa Adeje. Aan de kust begon men met het ontwikkelen van nieuwe onroerend goed projecten zoals het statige / protserige (kies zelf maar wat je ervan vindt) Bahia del Duque hotel, twee luxe RIU-hotels en meer grotere hotels die merendeels in het hogere prijssegment vallen. Met de ontwikkeling van Costa Adeje wilde men het publiek terughalen dat Tenerife langzaam aan de rug begon toe te keren. Met succes, want Costa Adeje is uitgegroeid tot één van de populairste badplaatsen op de zonnige zuidkant van het eiland Tenerife.

De kracht van het succes schuilt vooral in het feit dat men de goedkope accommodaties, horecagelegenheden en winkels eigenlijk prima heeft weten te weren. Er is een soort van enclave ontstaan van toeristen die wat meer tot veel meer te besteden heeft dan de gemiddelde toerist die naar Tenerife vliegt. Hierdoor wordt Costa Adeje als de luxe badplaats van Tenerife gezien.

Fraaie badplaats

Fraaie badplaats

Na een aanlooptijd van ongeveer vijftien jaar is Costa Adeje helemaal gerijpt. Braakliggende stukken land zijn inmiddels vrijwel allemaal netjes opgevuld. De wandelboulevard langs zee en stranden is in topconditie en voorzien van prachtig tot volle wasdom gekomen flora. De winkelcentra zijn vrijwel geheel gevuld met winkels. Wel merk je dat een deel van de bedrijven die hier oorspronkelijk gevestigd zat het niet gered heeft. De wereldwijde crisis die rond 2008 toesloeg, heeft zeker zijn weerslag gehad op het bestedingspatroon van toeristen in Costa Adeje. De serieus rijken bleven hun geld wel uitgeven, maar het was merkbaar dat de mensen die wel een bovenmodaal inkomen hadden de uitgaven enigszins binnen de perken begonnen te houden.

Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat de winkels die zich wel door de moeilijke tijden heengeslagen hebben hun aanbod prima afgestemd lijken te hebben op de vraag van de toeristen. Zo zie je in het vrij luxueuze winkelcentrum nog steeds luxe merken zoals Cartier, Escada en Rolex. Er is echter ook plek gekomen voor bijvoorbeeld een winkel die zich puur richt op mode voor Russische dames. Het gaat dat om de meer opvallende prints in combinatie met modellen die bijvoorbeeld door Nederlandse of Duitse vrouwen al snel als té opvallend gezien wordt.

Bezoekers

Met Russen is er meteen een belangrijke groep genoemd die Costa Adeje bezoeken. Samen met de Duitsers vormen ze een redelijk deel van de groep toeristen die hier hun vakantie komt vieren. Nationaliteiten die je hier ook best veel ziet zijn Belgen, Nederlanders, Spanjaarden en Engelsen. Costa Adeje heeft in verhouding tot Playa de las Americas een publiek dat gemiddeld genomen rijker en ouder is. Gezinnen met kinderen tref je hier wat minder aan dan in de andere badplaatsen. Dat heeft helemaal niets te maken met het niet geschikt zijn als bestemming voor kinderen, maar vooral met het feit dat het zeker voor een gezin met kinderen een best prijzige zaak kan zijn om hier vakantie te vieren. Aan overnachten aan Costa Adeje hangt nou eenmaal een prijskaartje dat gemiddeld hoger ligt dan elders op Tenerife.

Winkelen

Plaza del Duque in Costa Adeje... hier kun je heerlijk winkelen

Het grootste winkelcentrum is Plaza del Duque, dat met zijn ronde vorm een vrij opvallend hart binnen Costa Adeje vormt. Overdag is het hier vrij rustig, maar zodra de zon ondergegaan is wordt het hier aanzienlijk drukker. Dat geldt ook voor het veel kleinere Shopping Center Mirador. De naam Mirador betekent letterlijk uitzichtpunt en dat is ook wat je hier hebt. Het zijn vooral de restaurants die hier zo de moeite waard zijn. Wat betreft ambiance is dit één van de fijnere plekken op Tenerife om aan het eind van de dag van een heerlijk diner te genieten. Een derde winkelcentrum is Paris Shopping Center. Om eerlijk te zijn vinden we dit winkelcentrum weinig van bijzonders.

El Duque strand

El Duque strand

Het El Duquestrand vormt een belangrijke trekpleister binnen Costa Adeje. Het bruingele fijne zandstrand wordt omringd door het luxueuze Bahia del Duque hotel, winkelcentrum Mirador en de wandelboulevard die je vanuit Costa Adeje via Playa de las Americas helemaal tot in Los Cristianos brengt. Op veel dagen ligt het El Duque strand heerlijk beschut tegen de wind. Er zijn echter ook wel eens dagen dat de wind vanuit het zuiden of zuidwesten komt. Dan is de zee erg ruw. Er staan dan ook rode vlaggen op het strand om te waarschuwen tegen de zeer sterke stroming die er dan staat in de branding. Menig ervaren zwemmer heeft de situatie onderschat en is door de sterke stroming in de problemen gekomen.

Reizen naar Costa Adeje

Als je niet in één van de hotels in Costa Adeje verblijft dan kun je met taxi, bus of huurauto naar Costa Adeje gaan. Houd er rekening mee dat parkeren in de buurt van het strand soms best lastig kan zijn. Het aantal parkeerplekken buiten die van de hotels zelf zijn vrij schaars. Denk niet dat je de auto zomaar bij een hotel wegzet. Deze terreinen zijn exclusief voor gasten en tegenwoordig bijna zonder uitzondering afgeschermd voor niet-gasten.

Vakantie naar Costa Adeje

Vakantie naar Costa Adeje

Als je een vakantie boekt naar Costa Adeje dan weet je je vrijwel verzekerd van een geweldige vakantie. Dit is één van de mooiste, stukjes zo niet het mooiste stukje van de toeristische gebieden in het zuiden van Tenerife. Omdat dit stuk later ontwikkeld is dan Playa de las Americas en Los Cristianos, is er veel meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de omgeving. Dit is een positief voorbeeld van hoe een badplaats eruit moet komen te zien. Natuurpark Teide met de vulkaan ligt niet te ver weg, het drukkere Playa de Las Americas ligt op loopafstand en wie eens lekker wil winkelen die kan vooral in de beter winkels terecht. In Costa Adeje boek je vooral de luxere hotels waar je op vakantie helemaal verwend wordt.

Wil je met zekerheid boeken, boek dan je vakantie bij een reisaanbieder die onder de SGR-garantie valt. Dat zijn bijvoorbeeld Sunweb, TUI en de VakantieDiscounter. Deze drie reisorganisaties behoren tot de grootste van Nederland en hebben jarenlange ervaring met Tenerife.

bekijk Costa Adeje vakanties bij de VakantieDiscounter bekijk Costa Adeje vakanties bij Sunweb bekijk Costa Adeje vakanties bij TUI