Sluiten

El Medano

El Medano

Als je vanaf snelweg TF-1 richting El Médano zie je eerst een vissersboot langs de weg bij een naambord voor de plaats. Uit ervaring kun je dan weten dat je dan vaak in prachtige authentieke vissersdorpjes terecht komt. Als je dan uiteindelijk de weg uitrijdt en uitkomt bij de haven van El Médano dan ontdek je dat El Medano getransformeerd is tot een toeristische bestemming. Vroeger waren we niet zo gecharmeerd van El Medano, maar eerlijkheidshalve moeten we bekennen dat het tegenwoordig tot de leukere plekken van Tenerife uitgegroeid is. Eerlijk is eerlijk: de authenticiteit is op sommige plekken ver zoek, maar de sfeer is er niet minder om. Zeker op zondagen, als El Medano mede door de locals een gezellige sfeer uitademt.

Langs het water loopt een lange wandelpromenade met aan de ene kant water met rotsen en aan de andere kant weinig inspirerende gebouwen. Als je de promenade afloopt dan kom je uit bij een vogelspottersplaats. Dit plekje is zoals meerdere plaatsen langs de promenade voorzien van kunstwerken

Playa Del Médano

Playa Del Médano

Het echte centrum van El Médano ligt om het strand heen. Het strand bestaat uit twee delen omdat het in het hart van El Médano doorkruist wordt door de wandelpromenade die langs het strand loopt. Playa del Médano is één van de mooiste natuurstranden van Tenerife. Het vulkanische zand kent verschillende kleurschakeringen. Vlak bij de branding geeft dit prachtige golfeffecten in het zand. Langs het strand liggen twee promenades. Langs het kortste stuk een stenen promenade met diverse terrasjes waar je al vroeg in de ochtend in de zon kunt zitten. Voor toeristen is dit de favoriete plek om de dag met een ontbijt of bak koffie te beginnen. Het tweede stuk promenade is van hout en loopt langs het stuk strand waar geen bomen of ligstoelen te vinden zijn. Dit is als strand het mooiste strand, zeker door het uitzicht op de berg Montaña Roja. Dit is dezelfde berg die je ziet vanaf de landingsbanen van het zuidelijke vliegveld van Tenerife (Reina Sofia).

We kunnen ons prima voorstellen dat mensen hier graag op vakantie willen gaan. Als je in het mooie stukje van El Médano zit dan is de vakantiefactor zeker aanwezig. Het strand maakt het afwezig zijn van sfeervolle straten of pleinen helemaal goed. Wie gewoon wil genieten van het mooie weer en het strandleven die zal hier een prima vakantie hebben.

Playa Del Médano