Sluiten

El Sauzal

El Sauzal

De minder dan tienduizend inwoners tellende gemeente El Sauzal ligt in het noorden van Tenerife. Deze plaats neemt al vele jaren een belangrijke plek in binnen de druiventeelt. Deze druiven worden gebruikt om de heerlijke wijnen van Tenerife te produceren. De combinatie van immer lenteachtige temperaturen met voldoende zon én vocht zorgen ervoor dat de wijndruiven hier prima gedijen. Dat de plaats dankzij de landbouw altijd redelijk welvarend is geweest is terug te vinden in het prachtige gemeentegebouw en de even fraaie kerk die er schuin tegenover ligt.

Casa del Vino La Baranda

Casa del Vino La Baranda

Redelijk was mensen die naar El Sauzal rijden, brengen een bezoek aan Casa del Vino La Baranda. Dit huis wordt gepresenteerd als wijnmuseum. Wie verwacht alles over de wijnen van Tenerife te leren of het productieproces te zien die is hier aan het verkeerde adres. In het gratis toegankelijke ‘museum’ draait het om de promotie van de heerlijke wijnen die Tenerife voortbrengt. De wijnen van Tenerife worden algemeen als de beste van de Canarische Eilanden gezien. Deze reputatie heeft het mede te danken aan de manier waarop het wijnhuis La Baranda met het product wijn omgaat.

In hun thuisbasis kun je in het proeflokaal de wijnen proeven. Dit is niet gratis, maar de vergoeding die ervoor betaald dient te worden is alleszins redelijk. In de bijbehorende winkel kun je behalve wijnen ook allerlei streekproducten kopen. Het Casa del Vino La Baranda heeft een eigen restaurant. Vanaf het terras kun je behalve van prima gerechten en uiteraard de heerlijke wijnen ook genieten van een mooi uitzicht over El Sauzal en een deel van de noordelijke kust van Tenerife.

El Sauzal uitzichtpunt