Sluiten

Golf del Sur

Golf del Sur

In het zuiden van Tenerife ligt de kleine badplaats Golf del Sur. De naam verklapt het al: dit is een goede bestemming voor wie graag een balletje op de golfbaan slaat. Golf del Sur ligt ten westen van het vissersdorp Los Abrigos. Golf del Sur is geen echt dorp. Het is meer een urbanisatie die puur voor het toerisme ontwikkeld is. Het plaatsje is rondom een 27-holes golfbaan gecreëerd. Deze golfbaan bepaalt hier deels het landschap met levendige inheemse bloemen, cactussen en andere kleurrijke planten. Het staat bekend als een wedstrijdbaan en bestaat uit een aantal bijzonder uitdagende holes.

Verder vind je in Golf del Sur een aantal vakantiewoningen, appartementen en hotels. Golf del Sur mag je als een rustig en gezinsvriendelijk vakantieoord beschouwen. Toeristen komen hier vooral om te genieten van het heerlijke weer, het zwembad en de culinaire verwennerij die zowel in als buiten de hotels te vinden is.

Voorzieningen

Tussen de vakantiewoningen in Golf del Sur vind je een aantal horecazaken en winkels. Voldoende om niet speciaal daarvoor naar Los Abrigos of een andere plaats te hoeven gaan, maar onvoldoende om eens uitgebreid te shoppen of om iedere avond van je vakantie in een ander restaurant te kunnen gaan eten. Niet voor niets dat sommige hotels hier op basis van een all-inclusive-formule werken. Op die manier heb je vrijwel niets nodig van buiten het hotel.

Strand

Strand

De wijk San Blas is onderdeel van Golf del Sur. Het is lastig te bepalen waar Golf del Sur begint en waar San Blas ophoudt. In San Blas vind je het enige strandje dat Golf del Sur kent: het Playa de San Blas. Direct aan de kustlijn bestaat het strand uit grote donkergrijze keien. Op deze keien is een kunstmatig zandstrandje aangelegd waarop een aantal houten parasols staan. Het gesloten houten stalletje geeft het vermoeden dat hier een uitbater heeft gezeten en dat die zijn activiteiten gestaakt heeft. Er zijn hier geen voorzieningen zoals douches, kleedhokjes of een strandwacht. Bij het strandje zul je ook tevergeefs zoeken naar een strandbar of winkeltje.

Naar Los Abrigos

Wandelpad naar Los Abrigos

In ongeveer 10 tot 15 minuten wandel je vanuit Golf del Sur naar het charmante vissersdorpje Los Abrigos. Dit plaatsje heeft een schilderachtige kleine haven heeft vol met kleurrijke boten die op het water dobberen. De vers gevangen vis wordt in de haven aan de handelaren verkocht. Als toerist kun je de vis en zeevruchten proeven in een van de gezellige restaurantjes die rondom het haventje liggen.

Het wandelpad vanuit Golf del Sur naar Los Abrigos loopt langs de kust. Het is een uit houten planken bestaand pad waar geen tredes of lastige obstakels in voorkomen. Prima te doen dus met kinderwagens of rolstoelen. Onderweg heb je een paar plekken waar beschutte bankjes staan, zodat je even lekker van het uitzicht kunt genieten. De uiteindelijke wandeltijd is vooral afhankelijk vanwaar je in Golf del Sur start.

Overnachten in Golf del Sur

Golf del Sur telt verschillende schitterende hotels, rustige appartementen en heerlijke vakantiewoningen. Voor ieder wat wils, zeg maar. Golf del Sur wordt vooral bezocht door mensen voor wie een levendige badplaats niet nodig is om een goede vakantie te kunnen vieren. Daarnaast heeft Golf del Sur natuurlijk een flinke aantrekkingskracht op golfliefhebbers. Dit is een van de beste plekken op Tenerife om een golfvakantie te vieren.

Hoteltips

In Golf del Sur vind je verschillende hotels, appartementen en vakantiewoningen. Waar kun je het beste overnachten in Golf del Sur? Dat is natuurlijk mede afhankelijk van je persoonlijke wensen en van je budget. Wij kunnen je wat tips geven basis van onze kennis over de hotels en andere accommodaties in Golf del Sur.

Zoek je een kindvriendelijk en luxe hotel op Tenerife? Dan is het Bahia Principe Fantasia Tenerife één van de allerbeste keuzes die je kunt maken. Dit hotel biedt een soort van Efteling-achtige ervaring. Een vakantie hier is als een sprookje voor de kids, maar wel omringd door alle luxe die ouders zo kunnen waarderen. In het Bahia Principe Fantasia hotel duik je in de wereld van magie, sprookjes en verhalen. Kinderen worden op tal van manieren vermaakt, maar de ouders kunnen ook hun rust vinden in en rond het verwarmde ‘adults only‘ zwembad. Voor de kinderen zijn er twee kinderbaden en een waterspuitpark. De verzorging in het Bahia Principe Fantasia Tenerife is op basis van all-inclusive verzorging.

Bahia Principe Fantasia Tenerife

Het all-inclusive Barceló Tenerife is ons favoriete hotel in Golf del Sur. Dit grote resort ligt aan de oostelijke kant van Golf del Sur, vlak bij het strand en het wandelpad naar Los Abrigos. Dit vijfsterrenhotel is groot, maar komt nergens te druk over. Er is voldoende ruimte aan de zwembaden en je hebt heerlijke plekjes om vanaf een ligbedje op het uitzicht op zee te genieten. In 2022 is het Barceló Tenerife hotel gerenoveerd, waardoor zowel de kamers als het resort zelf helemaal aan de wensen van de hedendaagse vakantiegangers voldoet.

Je kunt hotel Barceló Tenerife als pakketreis (inclusief vlucht en transfer) boeken bij Sunweb. Het is ook mogelijk om losse overnachtingen voor dit hotel te boeken via booking.com.

Barceló Tenerife