Sluiten

La Caleta

La Caleta

La Caleta is één van de meest authentieke plaatsen die je aan de zuidkant van Tenerife zult vinden. Decennia lang was dit dé plek om voor weinig geld heerlijke verse vis te eten. Vis eten kun je hier nog steeds prima, maar de bij toeristen o zo populaire tapas hebben de gegrilde vis voor een groot deel van de menukaarten verdrongen in La Caleta. Voor de vele liefhebbers van tapas geen probleem, want La Caleta is een heerlijke plek om van deze kleine Spaanse gerechtjes te genieten.

Baai

Baai

La Caleta is om een kleine baai gebouwd. Deze baai eindigt bij een hoge muur die de soms vrij pittige golven op moet vangen. Vlak voor de muur ligt een strandje van keien. Iedere keer als de golven op het strand geslagen hebben hoor je daarna de keien door de waterkracht duidelijk rollen over de bodem. Rondom het baaitje ligt een wandelboulevard met daaraan meerdere restaurants, terrasjes en enkele accommodaties. Het geheel geeft je het gevoel dat je helemaal niet in één van de drukste toeristische gebieden van de Canarische Eilanden zit. Dat dankt La Caleta mede aan het gegeven dat je toch eventjes moeite moet doen om hier te komen. Je loopt niet zomaar vanuit Playa de Las Americas door naar La Caleta.

Wie lekker eventjes van de drukte wil ontsnappen en in een heerlijke sfeer lekker Spaans wil eten die moet zeker La Caleta eens een keertje proberen. Het is één van onze favoriete plekjes op Tenerife. Parkeerplek vind je in de straten achter de boulevard. Soms moet je even zoeken naar parkeerplek, maar meestal vind je wel een plekje op een mooie loopafstand van de baai.

La Caleta
La Caleta