Sluiten

La Orotava

La Orotava

Wie vanuit Puerto de la Cruz naar het nationaal park Teide rijdt (of andersom) die zal ongetwijfeld via La Orotava rijden. Dit dorp ligt ongeveer 5 kilometer ten zuidoosten van Puerto de la Cruz. Het ligt op een hoogte van gemiddeld 340 meter in de langgerekt Orotava-valei. Wie de weg TF-21 volgt die zal alleen een stukje van La Orotava te zien krijgen dat amper de moeite waard is. De schoonheid van het dorp ligt verscholen in het historisch centrum waar je als automobilist niet zomaar per ongeluk terecht komt.

Als je door La Orotava komt zouden we je aan willen raden om de moeite wel eventjes te nemen om tot in de kern van het dorp te rijden. Het historische centrum van La Orotava behoort tot de mooiste van het eiland Tenerife. Verspreid door de stad liggen diverse pleinen, gebouwen en tuinen die stuk voor stuk prachtig zijn.

La Orotava

Als je de binnenstad van La Orotava met een huurauto bezoekt dan moet je er rekening mee houden dat parkeerplek op straat vinden vrij lastig kan zijn. Als je de auto eenmaal geparkeerd hebt, dan kun je de rest beter te voet doen. Als er geen plek op straat is dan kun je parkeren in één van de twee parkeergarages in het centrum (tegen betaling). De lijst met monumenten, pleinen en tuinen die de moeite waard is, is best groot. We zullen ons hier dan ook beperken tot de paar zaken die wij echt de moeite waard vinden.

Belangrijk feit is dat vrijwel heel het centrum de moeite waard is. Het historische centrum bestaat niet uit louter historische bouwwerken, maar is een mooie mix van oude en nieuwe gebouwen. Als je door de straten loopt moet je vooral niet vergeten af en toe omhoog te kijken. Gevels zijn voorzien van fraaie versieringen en de typische Canarische balkons.

Onze favorieten

Plein in La Orotava

Onze favoriete plekjes in La Orotava zijn de kerk Nuestra Señora de la Concepción, het Plaza del Ayntamiento, het Plaza de la Constitution en de prachtige tuin Jardín Victoria. Het mooiste beeld van de Iglesia Nuestra Señora de la Concepción krijg je als je met je rug bijna tegen het gemeentehuis aan staat. Je kijkt dan over de daken van La Orotava uit op de koepel en kerktoren van deze kerk.

La Orotava