Sluiten

Los Abrigos

Los Abrigos

In de reisbrochures van Tenerife zul je waarschijnlijk tevergeefs zoeken naar Los Abrigos. Ondanks het feit dat dit dorp binnen de drukste toeristische regio van het eiland valt is het aantal hotelbedden hier zeer beperkt. Als je in de vroege ochtend door Los Abrigos kom je dan ook vrijwel geen toeristen tegen. De bedrijvigheid die er is, bestaat hoofdzakelijk uit twee onderdelen. Ten eerste zijn er de vrachtautootjes die vanuit de vissershaven de aan land gebrachte vis afvoeren. Ten tweede zijn er de andere bestelauto’s en vrachtauto’s die de restaurants langs de kust van Los Abrigos komen bevoorraden. Hiermee zijn eigenlijk meteen de belangrijkste onderdelen van Los Abrigos genoemd: vis en restaurants.

Visrestaurants

Visrestaurants

Los Abrigos staat vooral bekend vanwege de vele uitstekende visstaurants. Het leven begint hier dan ook pas rond het middaguur op gang te komen, als visliefhebbers de tafels in de visrestaurants bezetten. Het blijft vervolgens tot laat in de avond gezellig op de terrasjes van Los Abrigos. Wie een bezoek aan Los Abrigos wil combineren met een dagje aan het strand, die moet het buiten het dorp zoeken. Het dichtstbijzijnde strand ligt richting El Médano, vlak voor de Montaña Roja.

Vliegtuigen spotten

vliegtuig spotten in Los Abrigos

Los Abrigos is een dorp dat naast de aanvliegroute van vliegtuigen op Tenerife Reina Sofia ligt. Vanuit het dorp zie je ieder binnenkomend vliegtuig aankomen. Ondanks de geringe afstand tot de vliegtuigen hoor je ze echter amper. Los Abrigos is dan ook een uitstekende plek om vliegtuigen te spotten. Een goede plek is direct bij de ingang van het dorp aan de zuidkant. Je kunt de vliegtuigen dan mooi op de foto zetten met de bergen op de achtergrond. Doe dit tussen 10 en 13 uur vanwege de zon in de rug.