Sluiten

Masca

Masca

Tot in de jaren negentig van de vorige eeuw kon je het bergdorp Masca niet met de auto bereiken. De manier om naar Masca te gaan was te voer of op ezels. Nu kun je via de kronkelige TF-436 Masca bereiken. Wie niet van steile, kronkelige en smalle wegen houdt die kan beter niet aan deze rit beginnen. Wie dat wel doet die wordt getrakteerd op een prachtige route door een indrukwekkend stuk van Tenerife.

De ruige bergachtige streek Teno is een parel op het eiland Tenerife. Bebouwing kom je op de kilometers rondom Masca verder niet tegen. Het is alleen maar indrukwekkende natuur die enkel door de weg verstoord wordt. Als je vanuit zuidoostelijke richting komt dan zie je vlak voor aankomst in Masca dé attractie van het dorp al liggen: de Barranco de Masca, oftewel de Mascakloof. Het dorp zelf bestaat uit enkele groepjes met huizen die verspreid door het dal liggen.

Barranco de Masca

Masca

Vanuit Masca begint de ongeveer drie tot vier uur durende wandeling door de Barranco de Masca. Deze wandeltocht is voorbehouden aan mensen met een goede conditie en die het liefst ook ervaren wandelaars zijn. Er is geen sprake van een fraai geplaveid wandelpad. De wandeling voert je via honderden meters hoge rotswanden uiteindelijk naar Playa de Masca. Van daaruit kun je met de watertaxi naar Los Gigantes. De wandeling heeft een lengte van ongeveer vijf kilometer.

Tijdens de wandeltocht overbrug je een diepte van 650 meter. Een redelijk deel hiervan leg je al aan het begin van de route af. Volgens mensen die de tocht gelopen hebben is het meest indrukwekkende deel het stuk waar de afstand tussen de immens hoge rotswanden het kleinste is. Zorg er overigens voor dat je voldoende water en proviand bij je hebt voor onderweg. Nadat je Masca verlaten hebt, kom je geen enkele plek tegen waar je iets te eten of drinken kunt krijgen. Bar Fidel is het laatste café waar je nog iets kunt krijgen totdat je weer in de bewoonde wereld komt.

Fraai uitzicht

We zijn meerdere plekken die een fraai uitzicht bieden op Masca. Lekker genieten van een broodje of drankje met geweldig uitzicht doe je bij Cafetaria Mirador La Cruz de Hilda. Het ligt ten westen van Masca. Het terras biedt een fantastische uitzicht over het dorp. Onze lunchtip hier is de verse geitenkaas met jam en brood.

Geen mobiel netwerk

Houd er rekening mee dat er zowel in Masca als in de Barranco geen dekking van het mobiele netwerk is. Bellen in geval van nood is dus niet mogelijk. Ook zul je geen kaarten via internet op je telefoon kunnen bekijken.

Meer informatie

Masca is een van de mooiste dorpjes op Tenerife. Vandaar dat de website mooistedorpjes.nl een artikel gewijd heeft aan Masca:

Masca informatie op mooistedorpjes.nl