Sluiten

Playa Paraíso

Playa Paraíso is een kleine badplaats gelegen rondom het gelijknamige kleine zandstrand en een baai met rotsen. Playa Paraíso ligt ten noorden van Costa Adeje. Veel van de vakantiewoningen die hier staan zijn privébezit. De prijzen voor onroerend goed liggen hier relatief laag. Er is geen sprake van een echt dorp, eerder van een verzameling aan accommodaties. Het aantal winkels en restaurants is hier vrij beperkt. Wie een ruimere keuze aan restaurants wil die kan beter de taxi, bus of huurauto pakken naar Costa Adeje. Voor tapas en vis kun je ook naar het nabijgelegen La Caleta gaan. De twee hotels die vrij populair zijn onder Nederlanders zijn het viersterren RIU ClubHotel Buena Vista en het vijfsterren Roca Nivaria.

De stranden

Playa de Las Galgas in Playa Paraiso

Playa Paraiso heeft meerdere kleine stranden. Playa de Las Galgas is een geliefd strand in Playa Paraiso. Die populariteit is mede – maar niet alleen – te danken aan de ligging tussen Hotel Rocco Nivaria Gran en Hotel RIU Buenavista. Het goudgele zandstrand bestaat uit fijn zand. Door de ligging in een kloof (de Barranco de las Galgas) is er van golfslag amper sprake. Op het strand staan een aantal palmbomen die je van schaduw kunnen voorzien. Naar horeca, winkels, toiletten of kleedhokjes zul je op Playa de Las Galgas tevergeefs zoeken.

Iets zuidelijker ligt Playa El Pinque. Dit natuurlijke strand heeft fijn, zwart zand. Het is meer een zwembaai, want een kunstmatig rif voor de baai en enkele prominente rotsen zorgen voor een verzwakking van de rollende golven. Daarom zijn er geen hoge golven en een sterke stroming bij Playa El Pinque. Door de ligging voor het grote zwembad van het Hard Rock Hotel (dit zwembad heet The Beach at Hard Rock Hotel Tenerife) hebben hotelgasten van dit hotel gemakkelijk toegang tot Playa El Pinque. Het is echter geen tot dit hotel behorend privéstrand. Vanaf de Avenida Adeje 300 loopt er ook een voetgangerstoegang (door middel van trappen) tot het Playa El Pinque. Playa el Pinque is een prima stek om te duiken of snorkelen. Door het rif en de kust is er een verscheidenheid aan kleurrijke vissen. Het strand is ongeveer 50 meter lang en heeft een breedte van ongeveer 20 meter.

Het minst populaire strand van Playa Paraiso is Playa de Las Salinas. Dit strand bestaat uit grote donkergrijze tot zwarte keien en heeft geen voorzieningen. Het strand vormt het einde van de Barranco de las Salinas. Het is toegankelijk via een wandelpad dat tegenover hotel Bahia Principe Sunlight Costa Adeje begint.

Hart van Playa Paraiso

Hart van Playa Paraiso

Je mag de Avenida Adeje 300 als de hoofdstraat en centrum van Playa Paraiso beschouwen. Aan het stuk van Avenida Adeje 300 waar de ingang van het Hard Rock Hotel Tenerife te vinden is liggen meerdere winkels, restaurants, bars en een vrij ruim opgezette supermarkt. Hier kun je eigenlijk vrijwel alles vinden wat je tijdens je vakantie aan levensmiddelen nodig kunt hebben. Denk hierbij niet alleen aan koele drankjes, maar ook aan verse broodjes, verleidelijk fruit, heerlijke kazen en allerlei soorten snacks die een verblijf in Playa Paraiso kunnen veraangenamen. In dit deel van het toeristenoord kun je shoppen voor zonnebrillen, kleding, schoenen, badspullen en speelgoed. De keuze aan winkels is misschien niet zo groot, maar je zult er vrijwel alles kunnen vinden wat je nodig hebt.

Tussen de winkels zitten excursiekantoortjes waar je je excursies en activiteiten op Tenerife kunt boeken. Wil je met de jetski het water op gaan, met een catamaran de dolfijnen in het wild zien of voor een dagje een auto huren? Je kunt het hier allemaal regelen!

Vervoer vanuit Playa Paraiso

Wil je een dagje er op uit of een van de nabijgelegen badplaatsen zoals Costa Adeje of Playa de las Americas bezoeken voor wat meer vertier? Met de taxi of huurauto ben je in pakweg 10 tot 20 minuten in een van de nabijgelegen grotere toeristenplaatsen. Met de bus kan ook, maar dan ben je wat langer onderweg. De buslijnen 471 en 473 vertrekken vanaf meerdere bushaltes binnen Playa Paraiso naar Costa Adeje, Playa de las Americas en Los Cristianos. Buslijn 471 is sneller dan buslijn 473.

Winkelcentrum Rosa Center

Winkelcentrum Rosa Center

De laatste jaren zie je steeds meer moderne aantrekkelijke winkelcentra verschijnen bij de toeristenoorden op de Canarische Eilanden. Op Tenerife heb je bijvoorbeeld het Plaza del Duque in Costa Adeje en in Playa de las Americas is de Siam Mall een aantrekkelijke plek om te winkelen. Playa Paraiso heeft sinds november 2019 zijn eigen prachtige Rosa Center Shopping Mall. In totaal staan hier 35 winkels en horecagelegenheden ter beschikking van het bezoekende publiek. De zaken liggen verspreid over 10.000 vierkante meter aan oppervlakte, verdeeld over 3 verdiepingen. Het winkelcentrum is semi-open. Parkeren kan in de goed verlichte en ruim opgezette parkeergarage onder het Rosa Center. Het winkelaanbod is lekker gevarieerd: naast bekende internationale modeketens is er voldoende aanbod van leuke lokale winkels. Op de begane grond staat een grote supermarkt je ter beschikking voor de dagelijkse boodschappen.

De openingstijden van het Rosa Center zijn zeer ruim. Het winkelcentrum is alle dagen van het jaar geopend. De supermarkt is dagelijks geopend van 9:00 tot 22:00 uur. De andere winkels zijn meestal van 10:00 tot 22:00 uur geopend. De horeca start al ’s morgens om 8:00 uur, om vervolgens tot middernacht voor een hapje en een drankje te zorgen.

Hard Rock Hotel Tenerife

Hotel Hard Rock Tenerife

Vanaf kilometers afstand zie je de twee torens van Hard Rock Hotel Tenerife al staan. Dit fenomeen staat in het hartje van Playa Paraiso, in de directe nabijheid van winkels, restaurants en het strand. Hotel Hard Rock Tenerife combineert een chique zwembadscene met een aantal à-la-carterestaurants en maakt het helemaal af met alle klassieke Hard Rock-extra’s. Hard Rock Hotel Tenerife, telt maar liefst 624 kamers, drie zwembaden en een groot aantal stijlvolle bars en restaurants. Bij de strandbar zorgen live bands en dj’s voor de typische sfeer die je bij een Hard Rock Hotel verwacht.

bekijk info over Hard Rock Hotel Tenerife

RIU Buena Vista

RIU Buena Vista

De succesvolle Spaanse hotelketen RIU kent inmiddels heel wat fans. Zij kunnen op Tenerife in een paar RIU-hotels terecht. Een van deze hotels staat in Playa Paraiso: RIU Buena Vista. Dit viersterren all-inclusive hotel behoort tot de meest geboekte hotels op Tenerife. Gasten kunnen genieten van heerlijke zwembaden, vier buffetrestaurants en verschillende bars. Dat alles onder de geliefde all-inclusive formule. Je zou je pinpas bij wijze van spreken thuis kunnen laten. Eén van de buitenbaden is een zogenaamde infinity pool. In het hotel is er zowel overdag als in de avond een leuk en afwisselend animatieprogramma. Zowel jong als oud hoeft zich geen moment te vervelen in Hotel RIU Buena Vista.

bekijk info over RIU Buena Vista

Adrián Hoteles Hoteles Roca Niveria

Adrián Hoteles Hoteles Roca Niveria

Hotel Roca Nivaria is een luxe vijfsterrenhotel met direct uitzicht op de zee en de prachtige kust van Playa Paraiso. Volgens de hotelbeoordelingssites is het vijfsterrenhotel Roca Nivaria één van de beste hotels van het eiland Tenerife. Negatieve ervaringen zijn er bijna niet te lezen. Positieve opmerkingen lees je vooral over het prachtige zwembad, het comfort en de vrij uitgebreide all-inclusiveformule die het hotel aanbiedt. Er hangt een wat hoger prijskaartje aan een vakantie in Hotel Roca Nivaria, maar daar krijg je wel een tomeloze inzet van het personeel en een tot in de puntjes verzorgd verblijf voor terug.

bekijk info over Rocco Nivaria