Sluiten

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz is een grote badplaats aan de noordkant van het eiland Tenerife. In tegenstelling tot Playa de las Américas en Costa Adeje is Puerto de la Cruz geen bedachte stad, maar een klein vissersstadje dat in de loop der jaren uitgegroeid is tot de stad die het nu is. Wie een vakantie naar Tenerife wil boeken, die zal tussen het aanbod aardig wat accommodaties in Puerto de la Cruz tegenkomen.

Dat Puerto de la Cruz niet op de tekentafel ontstaan is heeft zowel voor- als nadelen. Zo worden toeristisch interessante stukken onderbroken door bijvoorbeeld een wedstrijdbad of een grote parkeerplaats. Puerto de la Cruz beslaat een redelijk flink stuk aan de kust, maar slechts een deel van de kuststrook wordt optimaal benut. Dat heeft waarschijnlijk ook te maken met het ontbreken van brede witte zandstranden. Er zijn wel een paar stranden in Puerto de la Cruz, deze bestaan echter uit zwart zand en zwarte keien. Op de stranden staat vaak een vrij gevaarlijke stroming. Waar geen strand ligt zie je de golven dan ook tegen de kust aanbeuken. De twee populairste stranden van Puerto de la Cruz zijn het vrij kleine Playa Martíanez en het veel grotere Playa Jardín. Langs dit strand vind je ook enkele bars en restaurants met terras.

Het centrum

Puerto de la Cruz

Het vertier in Puerto de la Cruz is vooral te vinden in de vele straten en de boulevards langs het water. De stad telt ontzettend veel terrasjes die afgewisseld worden met winkels en opvallend veel ijssalons. In de straten zie je veel handelaren die tassen, horloges en zonnebrillen aanbieden. Houd er rekening mee dat de namaakgoederen die ze (ook) aanbieden in strijd zijn met het merkrecht. Officieel mag je deze spullen niet meenemen naar Nederland. Op dit moment hanteert de douane nog een gedoogbeleid en wordt beperkte invoer (voor eigen gebruik) toegelaten.

Op straat zie je verder allerlei straatartiesten en kunstenaars. Zo kun je op de ene plek genieten van Spaanse straatmuzikanten terwijl een paar meter verderop een levend standbeeld probeert zijn geld te verdienen aan de vele toeristen die hier rondlopen. Aan de ene kant begrijp ik dat die mensen hun geld proberen te verdienen aan de vele toeristen die naar Tenerife komen, aan de andere kant vind ik het ook jammer. Dit soort lui halen toch het laatste stukje authenticiteit uit het straatbeeld en maken van menig vakantiebestemming een circusattractie. Als je er wel van houdt dan kun je hier je lol op en al je kleingeld weggeven aan de vele straatartiesten.

Vakantie naar Puerto de la Cruz

Vakantie in Puerto de la Cruz

Mensen kiezen vaak bewust voor Puerto de la Cruz als vakantiebestemming. Het zijn vooral liefhebbers van natuur die voor deze kant van het eiland kiezen. Hier is het groener, minder toeristisch en tijdens de warmste maanden net wat minder heet. Puerto de la Cruz is een complete badplaats met alles erop en eraan. Daarnaast kun je van hieruit leuke dingen gaan bekijken en doen, want de mooiste dorpen liggen in de directe omgeving, hoofdstad Santa Cruz ligt redelijk vlak bij en ook Playa de las Teresitas (het mooiste strand van Tenerife) is niet zo ver reizen vanuit Puerto de la Cruz.

Wil je met zekerheid boeken, boek dan je vakantie bij een reisaanbieder die onder de SGR-garantie valt. Dat zijn bijvoorbeeld de VakantieDiscounter, Sunweb en TUI. Deze reisorganisaties behoren tot de grootste van Nederland en hebben jarenlange ervaring met Tenerife.

Puerto de la Cruz vakanties bij DE VAKANTIEDISCOUNTER Puerto de la Cruz vakanties bij SUNWEB Puerto de la Cruz vakanties bij TUI

Bezienswaardigheden

Puerto de la Cruz bevat een aantal bouwwerken die de moeite waard zijn. Aan de kust, langs de wandelpromenade, staat de Capillo San Telmo. Deze witte kapel stamt uit de achttiende eeuw. Het vormt een mooi plaatje langs de lange wandelpromenade. Mooier en ouder is de uit het jaar 1600 stammende Iglesia de San Francisco. Dit is een kerk in de typisch Canarische stijl zoals je ze ook elders op de Canarische Eilanden tegenkomt. In het westen van Puerto de la Cruz staat het Castillo San Felipe. Dit fort is een mooi uitzichtpunt op het strand Playa Jardín en op het verderop gelegen Punta Brava.

Zwemmen

Lago Martiánez in Puerto de la Cruz

Wie de zwarte lavastranden wil vermijden, maar wel wil zwemmen die kan dat waarschijnlijk bij de accommodatie doen. Zo niet dan kun je aan de kust van Puerto de la Cruz voor een paar euro per persoon gaan zwemmen bij Lago Martíanez. Geen echt meer, maar wel een ruim opgezet kunstmatig zwembad. Dit waterparadijs is ontworpen door de bekende Canarische kunstenaar César Manrique.

Loro Parque

Een populaire attractie in Puerto de la Cruz is Loro Parque. Dit dierenpark ligt in het uiterste westen van Puerto de la Cruz. Vanaf de Plaza de los Reyes Católicos kun je per toeristentreintje gratis naar dit park vervoerd worden (en terug). Op de pagina over Loro Parque lees je alles over dit park.

bekijk alle info over Loro Parque
Top

3 accommodaties in Puerto de la Cruz

 1. Appartementen Casablanca
  Casablanca

  De ruime appartementen van de populaire accommodatie Casablanca zijn sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Het aangename zwembad (verwarmd in de winter) vormt het gezellige hart van dit fantastische complex.

  Bekijk info en prijzen
 2. Hotel Riu Garoe
  Riu Garoe

  Wie kent de hotels van de beroemde RIU-keten nog niet? Het Riu Garoe hotel voldoet aan alle verwachtingen die je van een viersterren vakantiehotel mag hebben.

  Bekijk info en prijzen
 3. Hotel Atlantic Mirage
  Hotel Atlantic Mirage

  Boutique Hotel Atlantic Mirage is een comfortabel en zeer stijlvol ingericht boutique hotel. Dankzij het 'adults only' concept is het een ideaal hotel voor koppels.

  Bekijk info en prijzen