Sluiten

Siam Park

Siam Park

Voor velen is een vakantie op Tenerife niet compleet zonder een bezoek aan Siam Park. Dit waterpark is het drukst bezochte waterpark van Tenerife en wordt tot de allerbeste waterparken ter wereld gerekend. Als je de reviews op TripAdvisor mag geloven dan is Siam Park zelfs het beste waterpark ter wereld. Het park heeft meerdere keren de Traveler’s Choice Award gewonnen in de categorie ‘Top Amusement Parks & Water Parks’.

Niet iedereen is het eens met het statement dat Siam Park een niet-te-missen attractie op Tenerife is. Daar waar Siam Park tal van fans heeft, daar is er ook een tegengeluid. Een deel van de bezoekers vindt Siam Park te druk en te duur. Wij zullen daar geen mening over geven. Het hangt allemaal van je eigen verwachtingen, wensen en perspectieven af hoe je een bezoek aan Siam Park ervaart. Feit is wel dat Siam Park drukbezocht is. Op jaarbasis bezoeken meer dan een miljoen mensen dit spectaculaire waterpark. Dat is vooral in het hoogseizoen goed merkbaar aan de drukte bij de entree en bij de verschillende attracties. Wachtrijen zijn niet ongewoon. Bij de populairste attracties kan de wachttijd oplopen tot ongeveer een uur.

Algemene informatie over Siam Park

Siam Park is een waterpark dat officieel in Costa Adeje ligt. Wie echter zegt dat Siam Park in Playa de las Americas ligt, zal daar niet snel op gecorrigeerd worden. Wie op de plattegrond kijkt die ziet dat het lastig te bepalen is tot welke plaats Siam Park exact behoort. Dat komt doordat Siam Park net aan de andere kant van de TF-1 ligt. Siam Park is opende op 17 september 2008 voor het eerst zijn deuren. De bouwstijl is geïnspireerd op de klassieke Thaise architectuur. Dat is bijvoorbeeld goed zichtbaar in de indrukwekkende entree en de enorme drakenbeelden.

Siam Park heeft een oppervlakte van 18,5 hectare. Het park is 365 dagen per jaar geopend, behalve tijdens schrikkeljaren. Dan kun je maar liefst 366 dagen per jaar genieten van de waterglijbanen en de andere waterattracties. Het water heeft een vrij constante temperatuur van 25 graden Celsius.

Siam Park is tijdens het zomerseizoen (mei tot en met oktober) geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De andere maanden sluit het waterpark een uur eerder. Van november tot en met april is Siam Park dus geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Vergeet zeker niet om de 5 dingen die je moet weten over Siam Park even goed te lezen.

Bereikbaarheid

met de bus naar Siam Park

Redelijk wat mensen maken gebruik van de gratis bussen om naar Siam Park te komen. Normaal gesproken rijdt er elke 30 minuten een bus en je kunt aan het eind van de dag ook de bus terug naar je resort nemen. De handige dubbeldekker rijdt vanaf verschillende plekken in Los Cristianos, Playa de las Américas en Costa Adeje.

Reis je met de auto? Siam Park ligt vrijwel naast snelweg TF-1 bij Costa Adeje. Vanaf deze snelweg kun je zowel afslag 73 als afslag 74 pakken om zo snel mogelijk bij Siam Park te komen.

Het officiële adres luidt:

Av. Siam, s/n
38660 Costa Adeje
Santa Cruz de Tenerife, Spanje

De betaalde parkeerplaats bij Siam Park heeft een beperkt aantal plekken. Mogelijk moet je wat verderop parkeren. Je moet dan iets verder lopen. Het voordeel is dat het parkeren dan gratis is.

Met de taxi naar Siam Park? Als je een taxichauffeur vraagt om je naar Siam Park te brengen, dan weten ze meteen wat je bedoelt. Zeker als je in een van de badplaatsen in het zuiden van Tenerife verblijft.

Je kunt vanuit Los Cristianos, Playa de las Américas en Costa Adeje ook te voet naar Siam Park gaan. Hoe ver het lopen is, hangt natuurlijk helemaal van je startpunt af. Langs de routes naar Siam Park liggen voetpaden, behalve langs snelweg TF-1 natuurlijk. Als het goed is kun je prima naar Siam Park wandelen zonder dat je de snelweg nodig hebt.

Tickets

Je zult moeten betalen om Siam Park binnen te komen. Alleen kinderen onder de 2 jaar mogen gratis naar binnen, uiteraard als ze door een volwassene begeleid worden. De meeste mensen kopen hun entreetickets voor Siam Park vooraf. Dat kan via verschillende kanalen. Bijvoorbeeld via internet of via de verschillende excursie- en ticketstalletjes en winkels op Tenerife.

Wij vinden het aanschaffen via internet het handigste. Je kunt je digitale tickets simpelweg vanaf je mobiele telefoon laten scannen. Een veelgebruikte ticketsite voor Siam Park entreetickets is Tiqets. Een handige site waarbij je op tal van manieren kunt betalen, zoals creditcard, iDeal, Apple Pay en PayPal. De prijzen voor dagkaarten liggen vrijwel overal gelijk. Voor kinderen van 2 t/m 11 jaar oud geldt er een speciaal voordeeltarief.

Naast de standaardtickets heb je nog verschillende andere opties, zoals:

Premium Ticket (entree + locker + handdoek + 15 euro voucher voor lunch)
SP All Inclusive ticket (entree + locker + handdoek + fast pass + alle drankjes, snacks en maaltijden)
VIP Ticket (entree + locker + handdoek + fast pass + alle drankjes, snacks en maaltijden en gebruik van een privé VIP-cabine)

bekijk alle tickets voor Siam Park

Drukte

fast pass voor Siam Park

In Siam Park is het vaak druk. In de zomermaanden kan het zeer druk worden. Wie denkt dat ie met een vooraf aangeschaft entreeticket de wachtrij bij de entree voorbij kan lopen: vergeet het maar. Die wachtrijen zijn voor iedereen. Vanwege het beperkt aantal openingsuren per dag (8 of 7 uur), zijn er geen rustige momenten. De drukte begint al voor 10:00 uur bij de entree, zeker tijdens het hoogseizoen. In de rustigere maanden kan het meevallen.

De drukte is ook merkbaar bij de waterglijbanen en de andere waterattracties. Wachtrijen zijn niet ongebruikelijk. Met een Fast Pass, die je ter plaatse kunt kopen, kun je de wachtrijen passeren. Het aantal Fast Passes dat per dag uitgegeven wordt is beperkt. Voor de Tower of Power geldt de Fast Pass niet.

Op drukke dagen is het aantal beschikbare lockers soms niet toereikend. Op tijd (bij voorkeur voor 11:00 uur in de ochtend) je locker regelen is daarom het advies.

Inbegrepen bij je entreekaartje

Met een entreeticket heb je de hele dag toegang tot alle attracties en zwembaden binnen Siam Park. Het gebruik van stoelen, ligbedden en parasols is gratis. Ook hier geldt: wees er op tijd bij, zeker als je een plekje in de schaduw wilt hebben. Gebruik van de toiletten en douches is ook gratis. Tot slot kun je gratis gebruikmaken van de speciale Siam Park bussen die tussen het waterpark en de badplaatsen Los Cristianos, Playa de las Américas en Costa Adeje rijden.

Extra opties tegen betaling

Heb je geen handdoek bij je? Die kun je huren bij Siam Park. Voor de lockers moet je ook betalen, als je die wilt gebruiken. Er zijn twee maten lockers. De kleinere en goedkopere lockers zijn groot genoeg voor je waardevolle spullen en eventueel wat kleinigheidjes. Wil je je kleding opbergen en ben je met zijn tweeën of meer? Overweeg dan de grotere locker.

Eten en drinken

Eten en drinken in Siam Park

Je mag geen eigen eten en drinken mee Siam Park in nemen. Tijdens de drukkere dagen wordt hier niet zo goed op gecontroleerd. Water meenemen mag wel. Gelukkig zijn er binnen het park voldoende mogelijkheden om iets te eten, te drinken of te snacken te halen. De prijzen die Siam Park hiervoor hanteert zijn redelijk. Betalen kan zowel cash als met je pinpas of creditcard. Een deel van het menu komt voort uit de Thaise keuken. Er zijn voldoende gezonde opties te vinden.

En dit moet je ook nog weten over Siam Park

Tot slot nog wat nuttige info en tips voor je bezoek aan Siam Park:

– Hoedjes en (zonne)brillen zijn in een aantal attracties niet toegestaan. Je wordt gevraagd dingen zoals een zonnebril, een leesbril (mogelijk kunt u overwegen om contactlenzen te dragen), een veiligheidsbril, teenslippers, losse sieraden en video- of fotoapparatuur te verwijderen voordat je de attracties in gaat. De enige uitzondering is een go-pro (of andere action-cam) die op een borst- of hoofdsteun is gemonteerd. Dit wordt op bepaalde ritten toegestaan, maar niet op Tower of Power.
– Voor de ruigere attracties gelden er minimumlengtes.
– De beste periode om Siam Park te bezoeken? Als je het ons vraagt, is dat mei. Het is dan al wel lekker warm en zonnig, maar je bent het drukkere seizoen voor. Je profiteert in mei wel van de sluitingstijd van 18:00 uur (in plaats van 17:00 uur in het winterseizoen).
– Hoewel je in Siam Park misschien wat rustiger aan wilt beginnen met een rustigere waterglijbaan, raden we je aan rechtdoor naar Tower of Power te gaan. Deze attractie heeft geen skip the line-optie, dus het is een goed idee om er vroeg op de dag te zijn voordat het park te druk wordt.

lazy river in Siam Park