Sluiten

Vakantie op Tenerife

Vakantie op Tenerife

Tenerife is een ideale vakantiebestemming. Het eiland heeft een geweldig klimaat, een enorme keuze aan accommodaties en twee internationale vliegvelden waarop je vanuit diverse luchthavens in Nederland, België en net over de grens in Duitsland kunt vliegen. Het toeristenseizoen duurt op Tenerife het hele seizoen. Echt rustige maanden kent Tenerife niet. Het winterzonseizoen loopt dan ook vrijwel geruisloos over in het zomerzonseizoen. Dit maakt de kans op aantrekkelijke last minute aanbiedingen vrij klein. Sterker nog, de kans is groter dat je juist door vroegboekkortingen en speciale aanbiedingsdagen (zoals de kassakortingsdagen van TUI) een leuke aanbieding vindt. Sommige vluchten en/of hotels zitten maanden voor vertrek zelfs al vol. Dit alles heeft te maken met de redelijk geringe vliegafstand vanuit het Europese vasteland en de vrij grote zonzekerheid.

Vakantie per onderwerp

Auto huren

auto huren

Een huurauto is ideaal om je op Tenerife te verplaatsen. Bekijk onze tips en lees waar je het beste een auto op Tenerife kunt huren.

lees verder
Jardines de Nivaria

beste hotels

De beste hotels op Tenerife, ingedeeld per categorie: dit zijn de beste all-inclusive hotels, luxe hotels, familiehotels, budgethotels en strandhotels op Tenerife.

lees verder
bezienswaardigheden

bezienswaardigheden

Er valt op Tenerife voldoende te zien en te doen. Bekijk leuke bezienswaardigheden en activiteiten op Tenerife.

lees verder
Excursies op Tenerife

excursies

Welke hoogtepunten en activiteiten op Tenerife wil je niet missen en hoe reserveer je jouw plaatsje bij de populairste excursies? Wij vertellen het je!

lees verder
Vliegen naar Tenerife

vliegen naar Tenerife

Alles over vliegen naar Tenerife, hoe je betaalbare vliegtickets naar Tenerife kunt boeken en informatie over de luchthaven en transfers.

lees verder

Vakantie boeken

Er zijn kortweg twee manieren om een vakantie te boeken. De traditionele manier is door een pakketreis te boeken, waarbij accommodatie, vlucht, transfer en/of huurauto als één pakket geboekt worden. Voor de toerist vaak het gemakkelijkste, maar niet altijd het goedkoopste. Daarom stellen steeds meer mensen zelf hun reis samen, vooral via internet. Je boekt dan zelf je vliegticket, regelt je accommodatie en huurt een auto via één van de vele autoverhuurders op Tenerife. Op die manier heb je veel meer vrijheid wat betreft duur, vertrekdata maar vooral ook accommodaties.

Er zijn bijvoorbeeld grotere hotels die niet te vinden zijn binnen de programma’s van de Nederlandse touroperators. Ook zijn er een groot aantal kleinschalige accommodaties die je niet in reisgidsen of op websites van reisorganisaties terugvindt. Als je zelf alles los boekt moet je er wel rekening mee houden dat er geen dekking is van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Bij pakketreizen is er wel dekking mits de aanbieder deelnemer is bij het SGR. Let er wel op dat alle onderdelen van de pakketreis onder de dekking vallen. In het geval van een faillissement van de reisorganisatie staat het SGR garant voor je vooruitbetaalde reisgeld of laten ze je de reis alsnog (af)maken.

Top

4 aanbieders pakketreizen Tenerife

  1. TUI
  2. Sunweb
  3. dé VakantieDiscounter
  4. Corendon

Waar overnachten op Tenerife?

Waar overnachten op Tenerife?

Je overweegt om een vakantie op Tenerife te boeken. Maar waar op Tenerife? Waar kun je het beste overnachten op Tenerife? Het antwoord op die vraag is van zoveel factoren afhankelijk. Wat wil je gaan doen op Tenerife? Heb je eigen vervoer ter beschikking? Zoek je een all-inclusive hotel dat je vrijwel niet hoeft te verlaten? Wil je een authentieke kleinschalige accommodatie op Tenerife boeken? Om je te helpen met het vinden van de juiste antwoorden kun je de website waarovernachtenin.nl bezoeken. Zij zijn gespecialiseerd in het advies geven over de beste plekjes om te slapen op bestemmingen zoals Tenerife:

waar overnachten op Tenerife
waar overnachten in Costa Adeje op Tenerife
waar overnachten in Playa de las Americas op Tenerife

Duurzaam toerisme

Het zogenaamde duurzaam toerisme neemt toe in populariteit op Tenerife. Voor duurzaam toerisme is geen vaste definitie, net als voor ecotoerisme en ‘rural tourism’. Vaak is er sprake van kleinschalige accommodaties, waarbij je veelal slaapt in gebouwen die niet speciaal voor het toerisme gebouwd zijn, maar die al bestonden. Zo komt deze vorm van toerisme vaak voor op zogenaamde finca’s. Een finca is een landgoed met vaak een agrarische achtergrond. Het slapen op een finca gaat vaak gepaard met het eten van heerlijke streekproducten (vaak biologisch) in plaats van de massale buffetten zoals je ze in de grotere hotels tegenkomt.

Een finca staat vrijwel zelden in een gebied die helemaal door het toerisme opgeslokt is. Door aan duurzaam toerisme te doen leer je een beetje het echte Tenerife kennen. Sommige accommodaties bieden workshops of cursussen aan. Zo kun je de geheimen van de Canarische keuken leren ontdekken of Spaans leren.

Badplaatsen

Badplaats

Meer dan 95% van alle toeristen komen niet in de kleinschalige accommodaties terecht. Zij verblijven in hotels en appartementen die vooral in toeristenconcentraties gelegen zijn. De meeste van deze badplaatsen vind je in het zuiden en zuidwesten van Tenerife met de aaneengeschakelde plaatsen Los Cristianos, Playa de las Américas en Costa Adeje als het toeristisch centrum van het eiland. Wat je hier aantreft is massatoerisme ten voeten uit. Wie op zoek is naar veel toeristische voorzieningen geconcentreerd op enkele vierkante kilometers die zit hier prima naar zijn/haar zin. In deze plaatsen zijn ook de grote ketens vertegenwoordigd zoals H10, Sol Hotels, Barcelo, RIU en Iberostar.

Kleinere badplaatsen zijn El Medano, Los Abrigos, Costa del Silencio, Las Galletas, San Juan, Playa Paraiso, Los Gigantes en Alcalá. Aan de noordkust is Puerto de la Cruz dé plek waar je grotere hoeveelheden toeristen aantreft.

Vliegen naar Tenerife

Vliegen naar Tenerife

In ongeveer 4 tot 5 uur vlieg je vanaf Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Brussel of Düsseldorf naar Tenerife. De meeste vluchten landen op Aeropuerto Reina Sofia Tenerife Sur, dat op ongeveer 15 tot 30 minuten rijden ligt van Los Cristianos, Playa de las Américas en Costa Adeje. Sommige vluchten gaan naar het noordelijke vliegveld van het eiland: Aeropuerto de Tenerife Los Rodeos. Deze luchthaven is ideaal als je in het noorden van het eiland moet zijn, zoals Puerto de la Cruz, La Laguna of Santa Cruz.

Een redelijk deel van de vluchten gaat rechtstreeks naar Tenerife, soms is er sprake van een tussenstop op één van de Canarische Eilanden. Deze kans is het grootst bij TUI fly. Indien je een pakketreis boekt is de kans het grootst dat je vliegtijden veranderen. Dat komt doordat je in dat geval alleen vertrekdata boekt en de reisorganisatie vrij is om je binnen die data over te zetten naar een andere vlucht. Soms wordt een hele vlucht gewijzigd.

Voor vliegen naar Tenerife geldt dat echte koopjes steeds minder voorkomen. De beste vliegticketprijzen krijg je in de regel als je zo vroeg mogelijk boekt. Let goed op hoe het zit met bijkomende kosten. Zo moet je steeds vaker bijbetalen voor allerlei diensten zoals het meenemen van koffers, het vooraf vastleggen van stoelen in het vliegtuig en maaltijden en drankjes aan boord.

Als je de prijzen van vliegtickets met elkaar vergelijkt dan moet je naar het totaalplaatje aan kosten kijken. Let ook op de vertrektijden. Als je aan het ‘s morgens vroeg naar Tenerife vertrekt heb je de eerste dag eigenlijk een bijna hele vakantiedag op het eiland, terwijl vertrek laat op de dag ervoor zorgt dat je niets meer aan die eerste dag hebt.

Vliegtickets

Wil je een los ticket boeken naar Tenerife dan kun je gebruikmaken van vliegticketsites zoals cheaptickets.nl. Het nadeel van dit soort sites is dat ze zelden alle mogelijkheden tonen. Zo zul je Duitse aanbieders zelden op vliegticketsites zien. Ook Belgische charters zijn zelden via vliegticketsites te boeken. Ryanair lijkt op veel sites zelfs helemaal niet te bestaan. Vaak is het bezoeken van de sites van de luchtvaartmaatschappijen de beste manier om vliegtickets naar Tenerife te zoeken. Als je dit handmatig doet weet je zeker dat je de meeste mogelijkheden gevonden hebt.

Vanuit Nederland kun je onder andere met TUI, Transavia en Ryanair naar Tenerife vliegen.

bekijk Tenerife vliegtickets bij TRANSAVIA bekijk Tenerife vliegtickets bij TUI
Vakantie op Tenerife