Sluiten

Met TUI naar Tenerife vliegen

TUI fly is een van de luchtvaartmaatschappijen waarmee je naar Tenerife kunt vliegen. TUI vliegt met betrouwbare vliegtuigen van Boeing naar verschillende vakantiebestemmingen, waaronder dus Tenerife. Dat doen ze in het geval van Tenerife in het zomerseizoen.

Het hoofddoel van TUI fly is om klanten die een vakantie bij TUI geboekt hebben naar hun vakantiebestemming te brengen en na hun vakantie weer naar huis te vliegen. Door het gebruik van eigen vliegtuigen is TUI niet afhankelijk van externe luchtvaartmaatschappijen. Capaciteitsproblemen, wijzigingen in vluchtschema’s en het verhogen van prijzen bij partners zou TUI in een lastig parket kunnen brengen. Met eigen vliegtuigen kun je dat soort mogelijke problemen grotendeels tackelen.

Losse vliegtickets

Het kan gebeuren dat niet alle stoelen op een vlucht van TUI fly gevuld kunnen worden met klanten van TUI zelf. Vandaar dat TUI losse vliegtickets verkoopt voor de vluchten van TUI fly. Hierdoor kunnen ze eventuele lege stoelen beperken of zelfs voorkomen. Daardoor zijn de eigen vluchten rendabeler, wat deels ten goede komt aan de klanten van TUI. Het drukt de prijs van de pakketreizen naar Tenerife.

Vroeger heetten de losse vliegtickets bij vakantievliegers zoals TUI fly campingvluchten. Dat was nog in de tijd dat er van uitgegaan werd dat wie zonder accommodatie naar een vakantiebestemming vloog, dat grotendeels deed om ter plaatse te gaan kamperen. Tegenwoordig worden losse vliegtickets voor al gebruikt om naar zelf geboekte accommodaties of naar een eigen vakantiewoning in Tenerife te vliegen. Daarom wordt de term campingvlucht bijna niet meer gebruikt.

TUIfly vliegtickets naar Tenerife

Toestel

Met TUI naar Tenerife vliegen

Op korteafstandsvluchten zoals vanuit Nederland naar Tenerife zet TUI zogenaamde narrow-body-vliegtuigen in. Dat is momenteel meestal de Boeing 737 MAX 8, waarvan TUI fly Nederland er meerdere in zijn vloot heeft. Mogelijk wordt er vanuit operationele redenen een Boeing 737-700 of Boeing 737-800 van een zustermaatschappij zoals TUI fly Belgium ingezet. De Boeing 737 is een vliegtuig met één gangpad en twee rijen stoelen van drie stoelen per rij.

Het kan ook gebeuren dat TUI fly een keer een groter wide-body vliegtuig inzet op vluchten naar en van Tenerife. De reden hiervoor kan zijn dat ze extra stoelcapaciteit op die route nodig hebben of dat ze een vlucht naar Tenerife combineren met een andere vakantiebestemming.

Reisklasse

Op vluchten tussen Nederland en Tenerife hanteer TUI fly twee reisklassen: Economy en Comfort. De stoelen zijn hetzelfde en hebben dezelfde breedte. Het verschil zit hem in de afstand tussen de stoelen en daarmee de hoeveelheid beenruimte. De Economy-stoelen van TUI fly hebben een seat pitch (stoelafstand) van 71 tot 74 centimeter. In de Comfort-klasse mag je bij TUI fly rekenen op een stoelafstand van 78 tot 81 centimeter.

Heb je het geluk dat er met de Boeking 787-8 Dreamliner gevlogen wordt? Dan hebben de Comfort-stoelen een stoelafstand van 86 centimeter en zitten er voor in het toestel Comfort XL-stoelen die breder en comfortabeler zijn. Deze Comfort XL-stoelen van TUI fly bieden maar liefst 106 centimeter beenruimte.

Extra beenruimte

Extra beenruimte

In de Boeing 737 (alle versies) zijn er stoelen met extra beenruimte. Deze stoelen zijn handig voor lange mensen en voor wie wat extra reiscomfort tijdens de vlucht wil hebben. Wil je de stoelen met extra beenruimte vooraf zelf reserveren? Dan kan dat tegen betaling. De exacte tarieven en voorwaarden kunnen per vlucht verschillen.

In de TUI fly Boeing 737 MAX 8 vliegtuigen zijn rij 14 en 15 als het goed is de nooduitgang-rijen met extra beenruimte. Stoelnummers 1A, 1B, 1C, 2D, 2E en 2F bevinden zich helemaal voor in het vliegtuig en bieden daardoor extra ruimte.

Verzorging aan boord

Verzorging aan boord

Vlieg je met TUI naar Tenerife? Dan krijg je geen gratis drinken of eten geserveerd. Wel bieden ze aan om drankjes en snacks te kopen. Op vluchten naar Tenerife serveren ze vanuit het TUI Café assortiment drankjes, koude en warme snacks of sandwiches tegen betaling. Je kunt onder andere broodjes, chips, candybars, frisdranken, water en alcoholische dranken zoals wijn en bier kopen.

Aan boord van de vluchten naar Tenerife wordt er geen persoonlijk entertainment aangeboden. Er worden ook geen films meer op centrale schermen getoond. Wil je films kijken, series kijken of muziek luisteren aan boord van jouw TUI-vlucht naar Tenerife, dan zul je dat via je eigen device zoals een smartphone of tablet moeten doen.

Bagage

Het meenemen van ruimbagage (koffers en tassen die ingecheckt worden) kan bij TUI fly tegen vergoeding. Je kunt het gewenste gewicht aan ruimbagage toevoegen tijdens de online boeking, via de reisagent waar je de boeking maakt of na het boeken via je myTUI account. De kosten zijn afhankelijk van het gewicht en de route.

Bij TUI mag je gratis handbagage mee aan boord nemen. Omdat de handbagageregels van luchtvaartmaatschappijen geregeld wijzigen verwijzen we graag naar deze informatie over handbagage meenemen bij TUI fly.

Leenvliegtuigen

Mogelijk dat je verwachtte om met een toestel van TUI fly naar Tenerife te vliegen, maar dat je in een vliegtuig van een andere airline vervoerd wordt. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Als er een technisch probleem is met een van TUI fly’s eigen vliegtuigen, kan het nodig zijn om een vliegtuig van een andere maatschappij te huren om de vlucht toch uit te kunnen voeren. Een andere reden kan een hoge vraag naar vluchten zijn, waardoor TUI fly niet genoeg eigen vliegtuigen in kan zetten. In dat geval kunnen ze een vliegtuig van een andere maatschappij huren om aan de extra vraag te voldoen.

TUI zet ook geregeld toestellen in van zustermaatschappijen, bijvoorbeeld van TUI fly België. Daardoor kom je mogelijk in een ander type vliegtuig en/of een vliegtuig met een andere stoelindeling terecht dan die van TUI fly Nederland.

Stoelindeling Boeing 737 van TUI

Hieronder vind je de plattegrond met de stoelindeling zoals die geldt voor de Nederlandse Boeing 737 MAX 8 vliegtuigen van TUI fly.

Tuifly seatplan Boeing-737 MAX 8