Sluiten

Vliegen naar Tenerife

Vliegen naar Tenerife

Het vliegtuig is voor de meeste mensen het vervoermiddel om mee naar Tenerife te reizen. De veerboot is ook nog een optie, zeker als je vanaf een ander Canarisch eiland reist, maar het zijn slechts weinigen die als toerist op deze wijze op Tenerife arriveren. Het veertransport tussen de eilanden wordt toch vooral door locals gebruikt. Je kunt ook vanaf het vasteland van Spanje met de boot naar Tenerife reizen, maar dan ben je vanuit Nederland al snel drie tot vier dagen onderweg met de auto plus overtocht. Vandaar dat ruim 99,9% van de Nederlandse toeristen gewoon met het vliegtuig naar Tenerife reist. Dat is snel en daardoor comfortabel.

Luchthavens

zuidelijke vliegveld van Tenerife

Als je vanuit Nederland naar Tenerife vliegt dan heb je de keuze uit verschillende vertrekluchthavens en maatschappijen. Amsterdam Schiphol Airport is de meest gebruikte plek om vandaan te vliegen. Vluchten naar Tenerife vanaf Eindhoven, Rotterdam en Groningen zijn echter ook mogelijk. Het aanbod van vluchten vanaf regionale vliegvelden wil nogal per seizoen variëren. De meeste vluchten worden vanuit Amsterdam uitgevoerd. Zo kun je alleen al bij Transavia meestal kiezen uit vier tot zeven lijnvluchten naar Aeropuerto Reina Sofia Tenerife Sur. Dit is het zuidelijke vliegveld van Tenerife.

Tenerife telt nog een tweede internationaal vliegveld: Tenerife North Airport (TFN). Deze kleinere luchthaven heeft geen rechtstreekse verbindingen met Nederlandse luchthavens. Althans, geen lijnvluchten. Wel kun je via Spaanse luchthavens zoals Barcelona en Madrid naar Tenerife Noord vliegen.

Informatie per luchtvaartmaatschappij

Met TUI naar Tenerife vliegen

TUI fly

TUI fly vliegt met de Boeing 737 MAX u naar Tenerife. Bekijk alle info over de vluchten van TUI fly naar Tenerife.

TUI fly naar Tenerife

Wanneer te boeken?

Het is altijd de vraag wanneer je een ticket naar Tenerife moet boeken. Wat is nou het voordeligste moment? Over het algemeen geldt dat hoe vroeger je boekt, des te lager de tarieven zijn. Dat is het moment dat de voordeligste boekingsklassen nog beschikbaar zijn. Naarmate je dichter bij de vertrekdatum komt, des te duurder de tickets vaak worden. Last minutes naar Tenerife van Transavia zijn eerder duurder dan goedkoper. Vroeg boeken is bij Transavia vaak het gunstigste.

Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrieven van de luchtvaartmaatschappijen. Op die manier blijf je op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen. Daar kunnen aantrekkelijke koopjes tussen zitten.

bekijk Tenerife vliegtickets bij TRANSAVIA bekijk Tenerife vliegtickets bij TUI

Praktische informatie

Vluchten van en naar Tenerife duren vier uur of net iets langer als je een rechtstreekse vlucht hebt. Met een overstap of tussenstop kunnen de reistijden oplopen. Hoewel de Canarische Eilanden bij Spanje horen en dus ook bij de Europese Unie, gelden er andere regels wat betreft het belastingvrij invoeren van spullen zoals drank, tabak, parfum en geschenken. Voor Tenerife en de andere Canarische Eilanden gelden in het geval van Nederland dezelfde limieten als wanneer je van buiten Europa het land binnen zou komen.

De meeste maatschappijen die op Tenerife vliegen laten je meestal extra betalen voor stoelreserveringen, het meenemen van ruimbagage en voor eten en drinken onderweg. Hoewel dat is en bij welke maatschappijen dat kan uiteenlopen. Dit soort kosten mogen niet verplicht zijn.

Vliegen naar Tenerife